Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Rewards

€ 5 or more Thanks, but I don't need anything 💼 474 donators A small donation from a big heart. Every donation counts and we are very thankful. Starting now you will be informed about all the developments of this campaign.
AMOUNT
TOTAL
€ 5 or more Persoonlijk bedankje van The Black Archives 💼 34 donators
Shipping
No
Ontvang een speciaal digitaal bericht van het team van The Black Archives in jouw mailbox!
AMOUNT
TOTAL
€ 20 or more Rondleiding The Black Archives 💼 187 donators
Shipping
No
Kom en ontdek The Black Archives aan de hand van een rondleiding door de archieven over zwarte geschiedenis!
AMOUNT
TOTAL
€ 50 or more Gratis toegang tot filmscreening Cinema Olanda van Wendelien van Oldenborgh 💼 49 donators
Shipping
No
"De titelfilm Cinema Olanda (2017) is gedraaid in de iconische wijk Pendrecht in Rotterdam, ontworpen door stedenbouwkundige Lotte Stam-Beese. In de film komen individuen aan het woord die verschillende stemmen vertolken uit de Nederlandse naoorlogse samenleving. Er wordt onder meer verwezen naar de Nederlands-Antilliaanse politieke activist Otto Huiswoud, wereldwijd een sleutelfiguur op het gebied van raciale, klasse- en anti-imperialistische kwesties, en de Indo-rockmuziek van de jaren vijftig die samenhangt met de immigratie vanuit Indonesië na de onafhankelijkheid.
Cinema Olanda is een nieuwe stap in het oeuvre van Van Oldenborgh omdat de film slechts uit één enkele take bestaat."
AMOUNT
TOTAL
€ 75 or more Unieke Zwarte Piet Is Racisme pop van Coloured Goodies 💼 0 donators
Shipping
Yes
Shipping Date
January 2018
Unieke Zwarte Piet Is Racisme pop van Coloured Goodies met Zwarte Piet is Racisme outfit!
AMOUNT
TOTAL
€ 125 or more VIP donateursdiner + exclusieve rondleiding voor 2 pers 💼 16 donators
Shipping
No
Een verzorgd en heerlijk diner voor twee personen met een speciale randprogrammering bij The Black Archives/Vereniging Ons Suriname
AMOUNT
TOTAL
€ 150 or more Exclusieve lezing van prof. Gloria Wekker of prof. Philomena Essed 💼 5 donators
Shipping
No
Bijwonen van een lezing van prof.dr. G.D. (Gloria) Wekker is sociaal en cultureel antropoloog (UvA 1981), haar specialisaties liggen op het gebied van Gender Studies, Sexuality Studies, African American Studies, en Caribbean Studies.
AMOUNT
TOTAL
€ 250 or more VIP-preview door The Black Archives tentoonstelling over Otto en Hermine Huiswoud 💼 1 donator
Shipping
No
De eerste tentoonstelling van The Black Archives richt zich op Otto en Hermine Huiswoud. Hun verhaal vertelt over het verborgen verleden van zwarte mensen in de Nederlandse geschiedenis en in een internationale context. Door historici, wordt Otto Huiswoud erkend als de eerste zwarte lid van de Amerikaanse communistische partij. De stel was betrokken bij de vroege zwarte burgerrechtenbeweging in de VS en reisden vaak naar Moskou om de communistische strijd voor te zetten.
AMOUNT
TOTAL
€ 1000 or more Exclusieve Black Heritage Tour i.s.m. The Black Archives voor groepen 💼 1 donator
Shipping
No
Een exclusieve Black Heritage Tour door de grachten van Amsterdam in samenwerking met The Black Archives waar ook een extra rondleiding wordt gegeven aan groepen. Wij eindigen de dag bij The Black Archives met een gezellige borrel! (Max. 20 personen)
AMOUNT
TOTAL

Important!

Note: Apura Networks applies a mild variant of fixed funding. A project owner is free to choose a target amount but if a project owner is not able to obtain more than 50% of the target amount, the project owner does not receive the funds. In this case, the funds benefit two foundations that are committed to social projects. These foundations are chosen in consultation with the project owner.

Frequently Asked Questions

Hoe kan ik doneren?
Elk project heeft een eigen profiel, waarbij de donatie-button is aangegeven. Om de donatie te kunnen voltooien dient de donateur het stappenplan te doorlopen, waarna hij/zij de keuze heeft tussen enkele betaalmethodes. Deze zijn via iDeal (internetbankieren voor alle Nederlandse banken), via Paypall, kan je met alle creditcards betalen. Je dient echter een volledig of gast Paypal account aan te maken. Tevens bieden wij rechtstreeks betaling met de American Expres creditcard.
Wat krijgen donateurs in ruil voor hun donatie/support?
Donateurs van een project op ApuraNetworks krijgen standaard een exclusieve kijk achter de schermen, waarbij ze op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen via e-mail updates. Daarnaast is er aan elk donatiebedrag een gift gekoppeld. Een gift kan bijvoorbeeld bestaan uit een persoonlijk bedankje/kleurplaat van de kinderen van een weeshuis/school bij een donatie van bijvoorbeeld €5, een CD, DVD of boek van hetgeen is geproduceerd bij €50, of een rondleiding op locatie van het project bij €100. Projectinitiators blijven te allen tijde eigenaar van hun project; ApuraNetworks faciliteert crowdfunding voor non-profit en commerciële creatieve projecten.
Wordt mijn volledige donatie aan het project besteed?
Het donatiemodel van ApuraNetworks houdt in dat er 2 soorten fee’s worden afgetrokken van het totaal gedoneerde geldbedrag dat wordt overgedragen aan een project. Allereerst wordt er een transactiefee gehanteerd van de Payment Service Provider van ±€0,50 die wordt opgeteld bij het donatiebedrag naar keuze. Ten slotte komt er 7% van de donatie ten goede aan ApuraNetworks als CF Fee voor non-profit projecten en 10% bij commerciële/creatieve projecten.
Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang van de projecten?
De Projectinitiator heeft allereerst de mogelijkheid om de voortgang van diens project weer te geven op de projectpagina; dit zijn de projectupdates in de vorm van een blog, video- en/of fotomateriaal. Daarnaast worden donateurs per e-mail op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe projectupdates beschikbaar zijn, tot aan de volledige realisatie van het project.