Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎
Add friend Send message
💼 Auteur, Empowermentcoach Emotional Health
Usha Marhé

About

BIO

Usha Marhé is auteur en Empowermentcoach Emotional Health. Emotionele gezondheid = basis voor alles in jouw leven. Hoe steviger de draagkracht, hoe (veer)krachtiger jij in het leven staat. Resultaat: verhoogd innerlijk geluksgevoel, en daardoor verhoogd succesgevoel. Beschikbaar voor coachingsopdrachten in NL en SUR.
💼 Auteur, Empowermentcoach Emotional Health at Freelance/Zelfstandig
Lives in Amsterdam, Netherlands
👤 Female

SOCIAL LINKS

Post

Usha's Activities on Apura
Hide Usha Marhé Bedenk een sterke slogan voor een bewustwordingscampagne over incest/seksueel misbruik in de Surinaamse samenleving in Nederland en Suriname. Taal: Nederlands en Sranan.

Je kunt er een exemplaar van de hernieuwde uitgave van 'Tapu Syen/Bedek je schande – Surinamers en incest' mee winnen. Incest = seksueel misbruik van minderjarigen door ouders, verzorgers en andere familieleden.

De crowdfunding voor het boek start in december 2021, de publicatie is in 2022. Lees de voorwaarden voor deelname goed via deze link.

https://www.waterkant.net/suriname/2021/11/13/bedenk-slogan-voor-bewustwordingscampagne-over-incest-seksueel-misbruik/
Comment
Hide Usha Marhé CONSENT - WEDERZIJDSE T O E S T E M M I N G VOOR S E K S - IS HELAAS NOG NIET GEBRUIKELIJK. Ook de Nederlandse zedenwetgeving is op dit punt patriarchaal ouderwets: er wordt nog steeds niet uitgegaan van consent. De wet gaat daardoor onvoldoende uit van bewezen kennis over feiten, de wetgever laat hiermee slachtoffers in de steek en houdt daders te vaak de hand boven het hoofd. Dat moet dringend worden veranderd.

Seks zonder instemming = verkrachting.

Jaarlijks komen er in Nederland naar schatting 100.000 slachtoffers van verkrachting bij. (Dat is exclusief de cijfers over o.a. incest.) De verkrachter is in de meeste gevallen een bekende van het slachtoffer.

Lees via de link wat er nu speelt over de zedenwetgeving, en wat jij kunt doen om aan de gewenste verandering bij te dragen. https://www.amnesty.nl/seksueel-geweld-in-nederland

Je kunt mij ook op Instagram volgen.

#letstalkaboutyes #consent #toestemming #seks #verkrachting #aanpassing #zedenwetgeving #amnestynederland #grapperhaus
Comment
Hide Usha Marhé Aan alle Surinamers: check deze survey! Invullen en aan al jouw vrienden doorsturen a.u.b. Via de link kom je bij het onderzoek. Slechts 3 vragen, om inzicht te krijgen hoe Surinamers denken over: waar zijn we, en waar willen we naartoe?
https://survey.valuescentre.com/survey.html?id=OAzsfKj53MN9OHGlc8torO_4V4qzs1br

NB: Ik heb niks met het onderzoek te maken; ik zag het, vind het belangrijk en geef het daarom graag door.

#Suriname #Sranan #Sarnaam #onderzoek #survey #heden #toekomst #vragen #inzicht
Usha MarhéHad je dit al gezien Miguel Rodrigues ? Like Nwaneri KelechiHallo allemaal, ik ben super enthousiast vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik een totaal van 10.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws, en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861. Like Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Usha MarhéMiguel Rodrigues Jordy Houwen check even de 2 reacties hierboven, duidelijk van fake accounts met dubieuze bedoelingen. Ik wil de reacties verwijderen, maar weet niet hoe. Misschien nog beter om dit soort accounts weg te filteren om vervuiling van het Apura ledenbestand in te dammen? Like
Comment
Hide Usha Marhé Fijne feestdagen toegewenst! Lobi, Usha
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Comment
Hide Usha Marhé
has donated Donate too
Status
€ 40.422 / € 15.000
KOZP Solidariteitsfonds 2019 - 2020
Comment
Hide Usha Marhé The value of one single tree
Miguel Rodrigueswaauw geeft schaduw aan heel dorp! Like 👍 1 Usha MarhéEn zuurstof.... :-)
Een heerlijke plek om te vergaderen.
En voor kinderen om te spelen.
Like
Comment
Hide Usha Marhé Wauw... wat een kanjer!
-------------
Het leidde haar na een studie Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze uiteindelijk afstudeerde met een dubbele master in Forensic Intelligence en Forensic Science. Bij die laatste leerde ze alles over DNA, vingerafdrukken, sporenonderzoek en forensische processen. ‘ICT met een stuk psychologie, de mens nabootsen in een computer.’

In haar baan spoort ze cybercriminelen op, om die vervolgens te berechten. ‘We zijn een soort digitale brandweer, als er brand is rukken we uit en is het belangrijk dat we zo snel mogelijk ter plekke zijn’, legt ze uit op de website Muse Weekly. Daarnaast werkt ze aan digitale fraudezaken: financiële fraude, integriteit fraude, identiteitsfraude en CEO fraude.

... als gerechtelijk deskundige kan ze in de rechtbank een advies geven over de bewijskracht van digitaal bewijsmateriaal. Volgens Fox-IT is ze hiermee de eerste gerechtelijk deskundige van een commerciële partij die expertise levert aan digitaal forensisch onderzoek. Doekhie rondde hiervoor een studie aan de Universiteit van Leiden in 2017 af.
-----------------
Zie link voor het hele artikel.
https://www.mt.nl/business/in-het-nieuws-gina-doekhie-gerechtelijk-deskundige-fox-it/566854
Comment
Hide Usha Marhé AANMELDING MOGELIJK: serie van 9 veilige #metoo groepsgesprekken voor vrouwen

Empowermentcoach/healer Usha Marhé begeleidt in 2019 een serie van negen #metoo groepsgesprekken (lotgenotenbijeenkomsten) voor vrouwen, in een locatie in Amsterdam Oost. De eerste bijeenkomst in 2019 is op 19 februari.

In 2018 waren er zes bijeenkomsten. De groepsenergie werkt krachtig: je staat er niet meer alleen voor, jouw ervaringen zijn niet raar want ze worden door de andere dames (h)erkend, en door de gedeelde gevoelens en ervaringen ga je sneller door bepaalde dingen heen. Zo zijn – in 2018 – bijvoorbeeld twee deelneemsters van hun ‘desire to die’ (zoals een het noemt) oftewel van hun zelfmoordgedachten losgekomen, zij hebben dit kunnen transformeren tot de wil om te leven en knokken voor een kwalitatief beter leven. Zij zetten zich ten volle in voor hun healingsproces, en daarmee beïnvloeden ze ook hun omgeving, want ook de kwaliteit van het leven van hun kinderen en andere naasten verandert hierdoor in positieve zin.

Zie e-flyer e/o link hieronder voor alle data, hoe je je kunt aanmelden en voor overige informatie.

https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2019/02/06/aanmelding-mogelijk-serie-van-9-veilige-metoo-groepsgesprekken-voor-vrouwen-2019/
Comment
Hide Usha Marhé Studenten krijgen steeds vaker last van burn out verschijnselen.
Ben jij student, en herken jij dit bij jezelf of in jouw omgeving?
Columnist Elfie Tromp schrijft in Metro: 'Druk op student is geen eigen schuld'

"Emotionele uitputting, financiële zorgen, extreme vermoeidheid en stress. Het lijken klachten van een uitgebluste vijftiger met een gezin en een torenhoge hypotheek, maar het is de realiteit van studenten in 2019. ... ... Niet alleen psychische klachten, maar ook zelfmoord onder jongeren neemt sinds de bezuinigingen op de gezondheidszorg drastisch toe. Ook dan wordt er graag gewezen naar Netflix-series of online groepsdruk, terwijl niemand het heeft over de oplopende wachttijden voor behandeling. Het is nu eenmaal goedkoper om een ander (of internet) de schuld te geven, dan toe te geven dat je in je taken als minister faalt. Ja, we leven in individualistische tijden, maar dit is geen persoonlijk probleem. Hol voorzieningen uit, neem zekerheden af en zeg dan dat studenten zich onnodig zorgen maken. Het is alsof je een kind zonder jas en schoenen naar buiten stuurt en moppert als het niet vrolijk koppeltje duikelt in de speeltuin."

Zie link voor het hele artikel. https://www.metronieuws.nl/Columnisten/2019/01/druk-op-student-is-geen-eigen-schuld
Comment
Hide Usha Marhé Hiep hiep, hoera! De Vereniging Ons Suriname in Amsterdam bestaat 100 jaar! Op 19-01-2019 was de aftrap voor een jaar vol activiteiten om dit te herdenken en te vieren, maar vooral ook om dit succes verder uit te bouwen. De NOS maakte een item voor het 8 uur journaal. Ik ben er even in te zien. Spot the big heart. :-)

ps. De nieuwslezeres bedoelt natuurlijk 350.000 als ze 350 zegt.
Miguel RodriguesWauw 100 Suriname in Nederland, geweldig! Like 👍 1 Usha MarhéEr zullen het hele jaar activiteiten zijn Miguel Rodrigues . Like
Comment
Hide Usha Marhé Goed om jezelf aan het begin van het nieuwe jaar ff te boosten door de Apura blog van Suzan Steeman over BEPERKENDE GEDACHTEN te herlezen.
-----------------------------------------
>> Stel je niet aan hoor!
Wat? Je denkt dat je geweldig bent noh?
Hmm. Je hebt geld teveel noh? Ik kan je wel mijn bankrekening geven hoor.
Tja jij hoeft niet zoveel moeite te doen, want je hebt toch al alles wat je hartje begeert.
Waar doet ie het van?

Dit zijn een aantal kreten die iedereen buitenshuis moet aanhoren in zijn jeugd, op school, op werk of gewoon in de omgang met anderen. Waar komen ze nou vandaan? Waarom zijn we over het algemeen altijd bezig om elkaar een kopje kleiner te maken wanneer we uitsteken boven de rest? Ik ben tot de ontdekking gekomen dat we dit gedeelte van onze cultuur per direct moeten los laten.

Lees verder via de link.
https://apura.org/blog/394/zoek_het_licht_in_jezelf_en_niet_de_duisternis_van_een_ander

With Suzan Steeman
Comment
Hide Usha Marhé YES! DE VIDEO VAN DE AWARD UITREIKING IS ER!
Op 11 oktober 2018 mocht schrijfster Usha Marhé in Duiven de #metoo Geheelde Helden Award 2018 in ontvangst nemen. Voel en beleef het mee via de videoregistratie. ??

'Wat ik 27 jaar geleden heb gezaaid, komt nu tot volle bloei. Ik ben er stil van, maar vooral dankbaar dat ik er nog ben om dit mee te maken en te blijven doorgeven. Prachtig hoe de inspanningen van zoveel individuele levens op donderdag 11 oktober 2018 samen zijn gekomen en hoe het geweldige resultaat van die kruisbestuiving de wereld ingaat en anderen verder mag aanraken, bezielen en versterken.' - Usha Marhé (op haar website)

Tieneke Sumter, al 30 jaar bevriend met Usha Marhé en in het verleden directrice van Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen (in Suriname), meldde haar aan als genomineerde voor de award. Sumter reikte de award op verzoek van de organisatie op donderdag 11 oktober zelf aan Marhé uit. ??

Voor meer informatie, zie link: https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2018/10/17/schrijfster-usha-marhe-ontvangt-metoo-geheelde-heldenaward-2018-inspiratie/
Comment
Hide Usha Marhé Ik zie dat onderstaande quote uit een van mijn pennenvruchten zonder bronvermelding de ronde doet op social media. Daarom even de juiste bronvermelding op deze screenshot. Het is de conclusie van een essay - over de figuur van Zwarte Piet - dat ik in 2014 publiceerde. Het essay kun je via onderstaande link lezen. En natuurlijk mag dit worden gedeeld. #kozp
https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2014/09/12/is-zwarte-piet-de-el-negro-van-nederland-essay/
Comment
Hide Usha Marhé >> Schrijfster Usha Marhé ontvangt #metoo Geheelde Heldenaward <<

Op 11 oktober 2018 waardering/grani ontvangen - in de vorm van een award - voor het werk dat ik al 27 jaar doe. Meer informatie via de link: https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2018/10/17/schrijfster-usha-marhe-ontvangt-metoo-geheelde-heldenaward-2018-inspiratie/
Comment
Hide Usha Marhé De tentoonstelling 'Trouwportretten: Surinaamse voorouders in beeld 1868 - 1950' is echt prachtig om te zien, en ook leerrijk door de verhalen die bij de foto's te lezen zijn.

Te bezichtigen in de OBA (bibliotheek), van 14 september tot 14 november 2018, aan het Javaplein 2, 1094 HW Amsterdam (tram 14 stopt voor de deur).

'De foto’s laten niet alleen een treffend tijdsbeeld zien van de periode waarin het huwelijk werd gesloten, ze maken ook inzichtelijk hoezeer Surinamers onder Nederlands bestuur naar alle windstreken zijn afgereisd. Zo zijn er ook trouwfoto's te zien van Surinaams-Nederlandse, Surinaams-Indische en Surinaams-Amerikaanse echtparen.

Fotografie werd rond 1860 in Suriname geïntroduceerd. Vanaf die tijd was het niet ongebruikelijk dat bruidsparen in de eerste foto-ateliers in Paramaribo of op het erf van de ouders werden gefotografeerd. En soms werd het huwelijk in Nederland voltrokken. De oudste foto op de tentoonstelling dateert uit 1868, sommige verhalen grijpen nog veel verder terug.'

Openingstijden:
Zondag: 13- 16.30 uur;
Maandag: 14- 17.30 uur;
Dinsdag 9.30- 20.00 uur;
Woensdag 9.30- 20 uur;
Donderdag 9.30- 20.00 uur;
Vrijdag 9.30- 17.30 uur;
Zaterdag 9.30- 17.30 uur.
Toegang gratis

Op 11 en 25 oktober zijn er publieke bijeenkomsten met deskundigen die hun licht laten schijnen over het thema.
Suzan SteemanDank voor het delen! Superinteressant Like 👍 1
Comment
Hide Usha Marhé Ambieer jij een carrière in de Nederlandse politiek en heb je een warm hart voor de inclusieve idealen van Groen Links? Dan is dit je kans. De partij zoekt een - met nadruk - biculturele fractiemedewerker voor haar team in Amsterdam. Solliciteren kan tot 24 september 2018. Zie link voor de volledige tekst van de vacature.
https://www.colourfulpeople.nl/vacatures/vacature-fractiemedewerker-463720-11.html
Comment
Hide Usha Marhé Link om te stemmen:
https://hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl/heldin-usha-marhe/

>>>Schrijfster Usha Marhé is genomineerd voor de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’ verkiezing, dat dit jaar voor het eerst plaats vindt in Nederland. Jetty Mathurin is de dagvoorzitter van het bijbehorende feestelijke gala, dat op 11 oktober in Duiven zal plaatsvinden. Marhé is genomineerd door Tieneke Sumter, die van 1999 tot 2004 directeur was van de landelijke Surinaamse ‘Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen’. ... ... ... ... Op de website van de organisatie staat een interview met de schrijfster, waarin ze vertelt waarom zij haar boek schreef, hoe zij zich de afgelopen 21 jaar heeft ontwikkeld en waarom zij nu veilige #metoo praatgroepen voor vrouwen organiseert. De Helden verkiezingen zijn inmiddels begonnen. Het publiek bepaalt wie een award krijgt. Er kan tot 16 juli op de website worden gestemd door op het hartje boven een van de interviews te klikken. <<<

Link naar het bericht op Waterkant: https://www.waterkant.net/suriname/2018/06/20/schrijfster-usha-marhe-genomineerd-voor-helden-van-seksueel-misbruik-awards/
Miguel RodriguesVan Harte Usha, wat ben ik trots op je! Wang bigi Brasa Like 👍 1 Usha MarhéThanks Miguel Rodrigues! Like
Comment
Hide Usha Marhé Beste mensen, sharing is caring! Zodat het niet alleen bij de sociale opwinding blijft, maar dat de aandacht ook gaat naar het echte werk achter de schermen.

Veilige #metoo groepsgesprekken voor vrouwen
Er is nog plek voor 2 vrouwen op 22 mei 2018.
Bij voldoende aanmeldingen is er ook een bijeenkomst in juni.
Je kunt je via e-mail opgeven voor de groepsgesprekken (in Amsterdam):
ushamarhe [a] gmail.com
Jouw gegevens blijven veilig.
Klik op de flyer voor meer informatie.
Comment
Hide Usha Marhé veilige #metoo groepsgesprekken: er is nog plek voor 2 tot 3 vrouwen op 22 mei a.s. Bij voldoende aanmeldingen is er ook een bijeenkomst in juni.
--------------------------
Sinds 2017 weet ik het heel zeker: ik ben goed in het begeleiden van #metoo groepsgesprekken. Daarom bied ik ze sindsdien zelfstandig aan. Om je echt te laten weten wat je eraan kunt hebben om deel te nemen aan de bijeenkomsten: zie de authentieke - geanonimiseerde en met toestemming geplaatste - reactie van een van de deelnemers aan de vorige bijeenkomst van 24 april. Lees de rest van dit bericht door op de link te klikken. >> https://www.facebook.com/ushamarhe/posts/749937918729318
Comment
Hide Usha Marhé DANGAL
Filmtip, te bekijken via Netflix.
Elke cultuur heeft zijn eigen manier om verhalen te vertellen en boodschappen over te brengen. Gelukkig maar, want dat is wat het verhalenspectrum zo rijk maakt.
Laat je (voor)oordelen los en kijk gewoon.
Prachtige film, spannend tot het einde (als het onderwerp jou interesseert).
Gebaseerd op een waar verhaal.
En wat zo mooi is: aan het eind zie je de echte mensen op wiens levensverhaal deze film is gebaseerd.Miguel RodriguesNice dat je deelt met ons Usha! Ik zal het zeker checken, thanks! Like 👍 1
Comment
Hide Usha Marhé Healing is een moedig en tijdloos proces. Pijn benoemen – in een veilige omgeving – en die niet wegduwen maar er ‘hallo’ tegen zeggen, is de eerste stap naar self-healing.

Afgelopen weekend mocht ik mijn uitnodiging - om in veilige groepsbijeenkomsten te komen praten - bij Radio Double7 FM toelichten. Dank aan Cheryl Vliet en Anita Plowell voor de gelegenheid.

Zie link voor het gesprek.
https://soundcloud.com/user-612550635/delen-is-helen-kom-praten-over-jouw-pijn-interview-usha-marhe-bij-double7fm-10-02-2018

De bijeenkomsten vinden plaats op 20-2, 27-3, 24-4 e/o 22-5-2018. Alle overige informatie staat op http://www.ushamarhe.nl

Comment
Hide Usha Marhé U I T N O D I G I N G

Vaak durven we niet te praten over wat ons pijn doet. En vaak zijn de pijn én daarover leren zwijgen in onze kindertijd begonnen. Die pijn verdwijnt niet zomaar, het gaat tijdelijk ‘ondergronds’. Ook al zijn wij ons er niet van bewust, het lichaam slaat alles op – de pijn én de herinneringen – en wacht geduldig tot wij in staat zijn om aan ons eigen herstel te werken.

Die pijn benoemen is de eerste stap naar self-healing. Dat weet ik uit eigen ervaring. Ik organiseer 4 besloten groepsbijeenkomsten waar mensen onder mijn begeleiding in veiligheid de eerste stap naar healing kunnen zetten. Alle informatie staat op de site, zie link.

Help je mij deze uitnodiging te verspreiden? De eerste bijeenkomst is op 20 februari a.s., in Amsterdam.

https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2018/02/05/benoem-jouw-pijn-zet-de-eerste-stap-naar-self-healing-kom-praten-in-een-veilige-besloten-groepsbijeenkomst-op-20-2-27-3-24-4-e-o-22-5/
Comment
Hide Usha Marhé (Romans/boeken/verhalen lezen ook.)
Goed leren schrijven is voor kinderen van groot belang.

"Het is is heel belangrijk voor je hersenontwikkeling. Door te schrijven worden er in je hersenen allemaal verbindingen gelegd, tussen je linker- en rechterhersenhelft bijvoorbeeld. Je kunt je beter concentreren, je fijne motoriek verbetert en je kunt sneller denken. Iemand die nauwelijks schrijft kun je vergelijken met een trage computer", stelt Schoemaker.

"Uit diverse onderzoeken blijkt dat schrijven belangrijk en goed is voor de hersenontwikkeling van kinderen", legt Schoemaker uit. "En dat geldt trouwens niet alleen voor kinderen. Uit onderzoek onder studenten blijkt ook dat de studenten die notities met de hand maakten de informatie beter konden onthouden dan de studenten die op een laptop werkten."

"De huidige generatie studenten kan zo snel typen dat ze bijna letterlijk overschrijven wat gezegd wordt", zei Paul Kirschner, hoogleraar onderwijspsychologie aan de Open Universiteit, vorig jaar tegen Nieuwsuur. "Maar zo gaat informatie het ene oor in en er via je tien vingers weer uit. Je hersenen verwerken het niet."

Wie daarentegen schrijft, maakt een motorisch geheugenspoor waardoor een uitgebreider patroon van hersenactiviteit kan plaatsvinden. "Wie overtypt wat de docent zegt, hoeft niet meer samen te vatten of te parafrasen", zei Kirschner. "Terwijl dat juist heel belangrijk is. Als je iets in je eigen woorden opschrijft, dan doe je er iets mee en daardoor onthoud je het veel beter."

https://nos.nl/artikel/2213313-je-hoofd-wordt-een-trage-computer-als-je-niet-genoeg-schrijft.html
Comment
Hide Usha Marhé Ik verzorg vanaf 29 november a.s. een (tweede) schrijfcursus in Amsterdam Oost. Aanmelden kan t/m 24 november. Geef jezelf de ruimte om jouw droom te doen, en zoek onder mijn begeleiding in negen bijeenkomsten uit of die kriebels om te schrijven levensvatbaar zijn. Zie link voor uitgebreide informatie over de aanmelding. Fijne week toegewenst!

https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2017/10/31/oei-ik-schrijf-durf-jouw-droom-te-doen-kom-op-schrijfles-vanaf-29-november-2017-in-amsterdam-oost/
Comment
Hide Usha Marhé Vacature voor een ervaren vrouwelijke arts bij Stichting Lobi in Suriname. Solliciteren tot 25 augustus 2017.
Comment
Hide Usha Marhé Seksueel misbruik is een zeer groot probleem in de Surinaamse samenleving. Stichting Lobi maakte een informerende uitzending met Usha Marhé, schrijfster van het taboedoorbrekende boek 'Tapu Sjén/Bedek je schande - Surinamers en incest'. De opname is via de Surinaamse televisie vertoond en is nu ook in zijn geheel via You Tube te bekijken. Zie link.
Comment
Hide Usha Marhé Geweldige stageplaats op Sint Eustatius (klik op de screenshot voor de omschrijving), ook toegankelijk voor studenten in Suriname! Ken je iemand die misschien geïnteresseerd is? Stuur het dan door!
Oorspronkelijke post op LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6285260964963115008
Stenapa: http://www.statiapark.org/
Comment
Hide Usha Marhé Mijn nieuwste (laagdrempelige) vlog over het proces van de openbaarmaking van de Surinaamse Slavenregisters, waar een ieder via http://www.velehanden.nl aan kan meehelpen vanaf 21 juni 2017. Afgelopen dinsdag testte ik samen met andere vrijwilligers de software uit op de Radboud Universiteit in Nijmegen, op uitnodiging van Coen van Galen, de Nederlandse counterpart in dit project met als doel de gezamenlijke Nederlands-Surinaamse geschiedenis zichtbaarder en tastbaarder te maken. Waarom doen mensen mee aan dit project? Twee vrijwilligers vertellen over hun motieven. Een ding staat vast: samen weven we op de achtergrond het tapijt voor een inclusieve toekomst voor de komende generaties.
Comment
Hide Usha Marhé Hatsjee!!

'Kom uit de kast' van Corona Band
Miguel RodriguesNice dat je dit deelt Usha Marhé Brasaaa! Like 👍 1 Usha MarhéMy pleasure Miguel Rodrigues, ik heb mijn standpunt hierover in 2011 in een reactie op Starnieuws gepubliceerd, zie link. Brasa to u 2. :-) https://schrijfsterushamarhe.wordpress.com/2011/10/20/no2h8-suriname/ Like
Comment
Hide Usha Marhé Afgelopen dinsdag 23/05/17 was de laatste les van de schrijfcursus die ik met veel plezier heb verzorgd. Luister naar het korte verhaal van Nenita La Rose (circa 3 minuten) 'De ezelkar van oom Rennie' als resultaat van de cursus. Daarna een interview met haar.

Het geluid is een beetje zacht, dus ff aan de volumeknop draaien. (Tips voor een betaalbare externe microfoon bij de Nikon 7000 zijn welkom.) Enjoy! Ik ben trots op het resultaat en trots op Nenita!

Fijne maandag! :-)
Comment
Hide Usha Marhé Fanowdu Nowtu Singi = 'Lied van schaarste aan benodigdheden'
Anno 2017 is de inhoud van dit nummer (42 jaar later!) opnieuw actueel.

Compositie: Robby Morroy
Uitvoering: zangformatie OPO
Voorzang: Shirley Sital

De zangformatie OPO bracht rond de onafhankelijkheid van Suriname (25 november 1975) veel prachtige, vooral maatschappijkritische en geëngageerde nummers uit. Dit is een van die nummers.
Comment
Hide Usha Marhé DWT: Geldovermakingscultuur is weer noodzaak geworden.

In de jaren tachtig en ten tijde van het Structureel Aanpassingsprogramma in de jaren negentig zijn veel gezinnen overeind gehouden dankzij de ontvangen ‘humanitaire’ hulp van familie woonachtig in Nederland. ... De zogeheten pakketten- of dozencultuur heeft de overlevingskansen van een groot aantal burgers hier vergroot.

Nu ook is dit het geval. Bij de pakkettendiensten is het nu nog vaak een drukte van jewelste. ... Er worden overigens niet alleen pakketten gestuurd, maar er is ook sprake van regelmatige geldzendingen. ... heeft bevestigd dat de afgelopen twee jaar geldovermakingen (voor privépersonen) naar Suriname fors zijn toegenomen. ... Feit is dat het weer noodzaak is geworden. Een vraag die ook gesteld mag worden is in welke mate de echte armoedegrens wordt versluierd door de 'humanitaire' familiehulp uit Nederland en de narco-economie die gezinnen in standhoudt.

Over de drugshandel en witwaspraktijken zijn er geen cijfers bekend, maar dat veel gezinnen daarvan profiteren staat als een paal boven water.

Ook het ontduiken van belasting door personen in de informele sectoren stelt hen in staat een gerieflijk leven te leiden. ...

Het gevaar is dat geldovermakingen en pakketten zo vanzelfsprekend worden, waardoor eigen initiatieven om zelfstandig overeind te blijven, gesmoord worden.

http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/05/26/commentaar-geldovermakingscultuur/
Usha MarhéMiguel Rodrigues , waar we het over hadden... Like 👍 1
Comment
Hide Usha Marhé Nenita La Rose-Lont (61) is de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR). Meer dan 50 vrouwenorganisaties zijn aangesloten bij de NVR, samen goed voor het bereiken van circa 1 miljoen vrouwen in Nederland! De NVR heeft een grote stap vooruit gezet door haar als voorzitter te benoemen. Felicitaties aan Nenita La Rose en de NVR! Zie link voor persbericht.
http://www.nederlandsevrouwenraad.nl/html/index.php?alineaID=1189
Comment
Hide Usha Marhé
Miguel RodriguesBeste Usha, hartelijk dank voor je donatie, we zijn je zeer dankbaar. Je bent nu officieel ook een Tu-Há ambassadeur so please spread the word! Brasa Like 👍 1 Usha MarhéMiguel Rodrigues , door ons gesprek begrijp ik nu beter hoe het achter de schermen werkt en dit project is een belangrijk grassroots-project dat ook rekening houdt met het milieu en de belangrijke cultuur van de inheemse Surinamers, dus graag gedaan. Like 👍 2
Comment
Hide Usha Marhé Hoe en bij wie geef je een fake account (die iedereen spamt) op Apura.org aan? Wordt daar actie op ondernomen?
Miguel RodriguesHi Usha, je kan dat gerust bij mij aangeven of een mailtje sturen naar info@apura.org. Inmiddels hebben we alle spamberichten verwijderd. Like 👍 2 Usha MarhéHi Miguel Rodrigues , mooi dat er intussen actie is ondernomen! Misschien dat er bij de info van Apura standaard vermeld kan worden waar spam en fake accounts kunnen worden gemeld? Want ik heb eerst gezocht maar geen directions daarover gevonden, vandaar mijn mail naar jou en deze post. Like
Comment