Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎
Frequently Asked Question
Hieronder staat er een lijst met de meest gestelde vragen van ons platform.
1. Wat voor organisatie is ApuraNetworks?

ApuraNetworks is een online CrowdFunding & Networking platform met een hart voor Suriname. Een social enterprise, die ondernemers, non-profits en bedrijven met een sociale, creatieve en innovatieve missie dichter bij elkaar brengt. Samen zoeken we naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in Suriname. ApuraNetworks is een laagdrempelige en leuke manier om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van Suriname. De organisatie is een onderdeel van Stichting Apura Networking, en gaat dan ook als stichting te werk. Daarmee valt ApuraNetworks onder de Nederlandse wetgeving betreffende stichtingen.

2. Wat kan ApuraNetworks voor jou betekenen?

Met een project op dit internationaal Crowdfunding & Networking platform zijn alle benodigdheden voor het realiseren van je project of droom binnen handbereik. Dit kan variëren van vrijwilligers, waardevolle (zakelijke) contacten en het opdoen van kennis tot de volledige financiering van jouw project door de Crowd. ApuraNetworks streeft naar een transparante ontwikkelingscultuur, waarin eerlijkheid en vertrouwen centraal staan. Projecten op ApuraNetworks worden voorafgaand aan publicatie beoordeeld aan de hand van de ApuraNetworks Richtlijnen en Risk & Compliancy regelgeving.

3. Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een alternatieve manier om een project te financieren. Men kan een project aanbieden op het platform - de projectpagina - waarbij het benodigde bedrag wordt vermeld. Op die manier kan iedereen een bedrag naar keuze schenken aan het project, en al die bedragen bij elkaar kunnen het project volledig financieren. Op de projectpagina vind je een overzicht van verschillende projecten die op deze manier hun projecten willen financieren.

4. Waar aan moet een project voldoen om in aanmerking te komen voor crowdfunding op ApuraNetworks?

ApuraNetworks verwelkomt projecten: - Die non-profit zijn of een creatief/innovatief doel hebben; - Die te allen tijde transparant zijn; - Met een doelbedrag van niet meer dan ?50.000 zijn; - Die voldoen aan onze richtlijnen; - Die voldoende stemmen hebben binnengehaald via Vote4CF; en - Een vleugje liefde voor Suriname bevatten.

5. Wat is Vote4CF?

Als voorwaarde om te kunnen starten met een CrowdFunding project op ApuraNetworks zul je vooraf min. 200 stemmen (votes) in 10 dagen moeten binnenhalen voor jouw project. Aan de hand van deze pre-CrowdFunding ronde toon je aan dat er voldoende mensen geloven in jouw project, en bereid zijn om jou daarin te supporten. Deze voorronde kan uiteraard ook ingezet worden om te toetsen of je idee, project of initiatief zou aanslaan, mocht je het willen realiseren.

6. Hoe kan ik mijn project promoten op ApuraNetworks?

Houd je netwerk op de hoogte door updates te plaatsen op de Apura Wall; je eigen Crowd ziet deze berichten terugkomen op hun Activity Feed. Je kunt bijvoorbeeld (regelmatige) updates over de voortgang van het project op de projectpagina en op je eigen profiel delen. Ook een blog op de Blog-pagina van ApuraNetworks kan aandacht vestigen op je project.

7. Hoe maak ik mijn campagne tot een succes?

Crowdfunding is een effectieve en leuke manier om geld op te halen voor je project. Maar vergis je niet: het is hard werken! Het succes van een campagne ligt in de handen van de projecteigenaar. Start met een goed plan, en wees niet bang om mensen te benaderen en te vertellen over je project of idee. Maak gebruik van foto?s, video?s, en tussentijdse updates van je plannen of project. Gebruik bijvoorbeeld social media en traditionele mediakanalen om de Crowd te bereiken. Bekijk ook de campagnes van afgeronde projecten op ApuraNetworks, en laat je inspireren. Hoe meer passie jij uitstraalt naar buiten, hoe meer je er voor terug krijgt!

8. Hoe weet ik dat mijn donatie terecht komt bij het juiste project?

Donatiegelden komen in de eerste plaats terecht op een derdengeldenrekening in het beheer van een externe partij, Buckaroo Stichting Derdengelden. Alle donaties corresponderen met een specifiek project, zodat alle donaties ten goede komen aan het daarvoor bestemde project. Op de projectpagina van het project is elke donatie direct na betaling zichtbaar. Aan de actuele status van een project is daardoor meteen te zien hoeveel donatiegelden er al zijn opgehaald.

9. Wat krijgen donateurs in ruil voor hun steun/donatie?

Donateurs van een project op ApuraNetworks krijgen een exclusieve kijk achter de schermen, waarbij ze op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen via e-mail updates. Daarnaast is er aan elk donatiebedrag een gift gekoppeld. Afhankelijk van het type project kunnen de giften variëren van een persoonlijk bedank-je/kleurplaat van kinderen bij een onderwijs-project, tot een muziekalbum of boek dat tot stand is gekomen met dank aan de donaties via crowdfunding. Projectinitiators blijven te allen tijde eigenaar van hun project; ApuraNetworks faciliteert crowdfunding enkel voor non-profit en creatieve projecten.

10. Hoe kan ik doneren?

Elk project heeft een eigen profiel, waarbij de donatie-button is aangegeven. Om de donatie te kunnen voltooien dient de donateur het stappenplan te doorlopen, waarna hij/zij de keuze heeft tussen enkele betaalmethodes. ApuraNetworks biedt de mogelijkheid om te doneren via iDeal (internetbankieren voor alle Nederlandse banken) en via een internationale bankovermaking (SEPA).

11. Is het mogelijk om anoniem te doneren?

Ja, dit is mogelijk. Donateurs kunnen aangeven anoniem te willen doneren; dit kan men doen door dit eenvoudigweg aanvinken bij stap 1 van het donatieproces.

12. Is er een minimum en/of maximum bedrag om te doneren?

Ja, voor particulieren is het minimum bedrag om te doneren ?5. Het maximum te doneren bedrag is gesteld op ?500. Voor zakelijke partijen bestaat de mogelijkheid om bij te dragen aan projecten als Gold Donateur. Staat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook hoog in het vaandel van uw bedrijf of organisatie? Neem dan svp contact met ons op via +597 897 0128 / +597 876 8306 of voor NL +31 6 370 40 102.

13. Wordt mijn volledige donatie aan het project besteed?

Voor donaties wordt een transactiefee gehanteerd van ?0,50 per betaling. Wordt er ?75 gedoneerd, dan komt de betaling uit op een bedrag van ?75,50. Alle donaties komen direct toe aan de projectinitiator, minus onze 7% fee en credit card kosten. Dit is wat Stichting Apura Networking doet met de 7% fee: - Het onderhouden, monitoren en constant verbeteren van ApuraNetworks online platform, zodat het goed blijft functioneren bij o.a. hoge aantallen bezoekers op de website, en het blijft voldoen aan Risk & Compliancy richtlijnen. - Het bieden van toegewijde service aan leden en niet-leden, projectinitiators en donateurs, en zakelijke partijen. Wij reageren zo snel mogelijk op vragen en verzoeken, en bieden altijd professioneel advies, intern en extern. - Wij voldoen aan strikte veiligheidsvoorwaarden om te garanderen dat elke donatie aankomt op of bij de daarvoor bestemde plek of persoon. - We bieden gratis en vrijblijvend advies op het gebied van Crowdfunding en o.a. de bijbehorende marketing tools om een project te presenteren aan de wereld. - Privégegevens van onze leden, donateurs, projectinitiators en zakelijke partijen zullen wij nooit en te nimmer verstrekken aan derden partijen, tenzij hiervoor uitdrukkelijk toestemming is verleend van de betreffende personen en/of partijen.

14. Wat is ?fixed funding??

Fixed funding houdt in dat, wanneer een campagne zijn doelbedrag niet heeft behaald, alle donaties worden teruggestort naar de donateurs. ApuraNetworks hanteert een milde variant van fixed funding: hier geldt dat wanneer minder dan 50% van het doelbedrag wordt gefund, de donaties zullen worden geschonken aan 3 erkende organisaties die zich inzetten voor sociaal maatschappelijke projecten in Suriname. Wordt 50%> van een project gefund, dan wordt met Projectinitiator gekeken naar de mogelijke uitvoering van het project met de beschikbare middelen.

15. Wat zijn de gevolgen op het moment dat het gewenste bedrag niet wordt behaald?

Wordt er tussen de 50-100% van het doelbedrag opgehaald? Dan wordt er door TeamApura en de projectinitiator bekeken welke projectdoelstellingen kunnen worden behaald met de opgehaalde gelden. De opgehaalde donaties mogen niet voor een ander doel dan het geïnitieerde projecten worden ingezet. NB: ApuraNetworks kent een milde variant van fixed funding. Dit houdt in dat wanneer minder dan 50% van het doelbedrag wordt gecollecteerd, de donaties zullen worden geschonken aan de volgende 3 erkende organisaties die zich inzetten voor sociaal maatschappelijke projecten in Suriname: het Lotjeshuis, het Maria Internaat en Stichting Betheljada. (Bekijk ook: vraag 4 - ?Wat is Fixed funding??)

16. Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang van de projecten?

De Projectinitiator houdt diens donateurs op de hoogte van de voortgang van het project door middel van projectupdates. Deze updates kunnen bestaan in de vorm van een blog, video- en/of fotomateriaal. Donateurs worden per e-mail op de hoogte gesteld zodra er nieuwe projectupdates beschikbaar zijn, tot aan de volledige realisatie van het project.

17. Wanneer is mijn donatie zichtbaar op de website?

De projectpagina geeft de accurate status aan van het betreffende project. Zodra er een donatie is voltooid, wordt de status van het project meteen bijgewerkt. De donatie is op die manier meteen zichtbaar. De donateur krijgt daarnaast een bevestigingsbericht inzake diens gedane donatie.

18. Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?

Apuranetworks werkt met de laatste technische standaarden voor beveiliging van onze gebruikersgegevens, data en content. We hanteren een strikt risk & compliancy beleid voor de projectinitiators, die ook dient ter bescherming van onze leden en donateurs. We verstrekken geen persoonlijke gegevens zonder daarvoor vooraf toestemming te hebben verkregen van de persoon in kwestie.

19. Mission statement

De visie van ApuraNetworks is om alle Surinamers en in Suriname geïnteresseerden virtueel bij elkaar te brengen. Het verenigen van studenten, ondernemers en werkne-mers/professionals met hun counterparts buiten Suriname, zien wij als een belangrijke eco-nomische en maatschappelijke multiplier voor verdere ontwikkeling van Suriname.