Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Don’t count the days, make the days count (Muhammad Ali)

🕔 Saturday, 4 Nov 2017 om 19:10

8634

1
Iwan Bean is dit jaar genomineerd en is één van de finalisten van The Other Manager 2017, een verkiezing die multiculturele managers in Nederland een podium biedt met het doel om andere multiculturele studenten en professionals te inspireren.  
"Ik kan de stemmen van mijn achterban erg goed gebruiken omdat ik het verschil voor ons wil maken."
Wil jij hier een bijdrage aan leveren stem dan op Iwan via de volgende link: http://www.theotherbusinessman.nl/stemmen-2017/
Iwan vertelt in zijn blog hoe een vervelende jeugdgebeurtenis hem juist kracht heeft geïnspireerd!

Ik was 12 en kreeg net mijn opstel terug van mijn leraar Nederlands, de zeer nette mijnheer Slingerland; "Dit heb jij niet geschreven" zei hij bekakt "en daarom krijg jij van mij een 1!" Dat maakte ontzettend veel indruk op mij, omdat ik met veel bloed, zweet en tranen aan dat opstel, over mijn dromen en fantasieën, had gewerkt. Mijnheer Slingerland oordeelde dat dit niet mogelijk was en keek mij triomfantelijk aan. Ik was de enige jongen van Surinaamse afkomst in die klas. Nooit eerder voelde ik mij zo onterecht behandeld en afgewezen. Nooit eerder voelde ik een grotere energie en kracht in mij ontstaan om te bewijzen dat ik ertoe deed! Nooit eerder voelde ik mij zo klein en in een hokje geplaatst. Mijn tante, Bea Vianen, een bekende Surinaamse schrijfster zou dat een strafhok hebben genoemd. 

Ik ging al vroeg uit huis, ik was 17. Samen met mijn huidige vrouw Sonja trokken wij in een antikraakwoning en verfden de houten vloer omdat wij geen geld hadden voor vloerbedekking. Onze hele instelling was gericht op ‘overleven’. Ik werd postbode om toch geld te hebben. Ik werkte van ’s ochtends 05.00 tot ’s avonds 20.00. In mijn gedachten dwaalden de woorden van de heer Slingerland nog steeds in mijn hoofd. Gek werd ik ervan!

Op mijn 25e besloot ik dat ik mij verder wilde ontwikkelen en vroeg een toelatingsexamen aan bij de Universiteit van Amsterdam, ik had namelijk geen VWO diploma. Ik werd tot verbazing van velen toegelaten. Tijdens mijn fulltime baan als administratief medewerker volgde ik 's avonds colleges. Vijf jaar later had ik mijn master Communicatie behaald. Achtereenvolgens behaalde ik mijn postdoctoraal E-commerce aan de Erasmus Universiteit, een Executive MBA Food & Finance aan de Nyenrode Business University en een Executive MBA in Business & IT, eveneens aan de Nyenrode Business University. Mijn carrière verliep voorspoedig van Hoofd Communicatie bij ABN AMRO Bank, naar lid van het hoger management van UWV. Daar maak ik nu deel van uit. Daarbij heb ik nu een eigen bedrijf en geef ik leiderschapstrainingen aan senior management op basis van de boksfilosofie (ik boks al vanaf mijn 12e).
Bij elke stap was er wel een ‘mijnheer Slingerland’ aanwezig die zeker wist dat ik het niet zou kunnen. Bij elke stap hoorde ik zijn vervelende stem weer. Nu mag ik, vanuit UWV, bij diverse ministeries mooie managementopdrachten doen in Den Haag en meepraten over het kleurrijker maken van de top van de overheid in Nederland.

Ik vertel dit verhaal zeer regelmatig om anderen te inspireren. Gebruik jouw energie positief! Weerstand is dan namelijk de trigger om ervoor te gaan! Dat gaat natuurlijk niet vanzelf het is hard werken (soms ploeteren) maar ook anderen herkennen die je écht vooruit willen helpen (negeer die mijnheer Slingerland dan ook!). Die anderen zijn diegenen die je voortstuwen, positieve energie geven en soms ook letterlijk voor je gaan staan als je het even moeilijk hebt. Nu is mijn verhaal één van succes maar ik ken genoeg multiculturele collega’s die niet door dat plafond heen komen. Ik vind dat zelf zeer frustrerend, want wat meer van Ons aan de top zou echt goed zijn voor de BV Nederland!
Ik geloof echt dat dat mogelijk is en de volgende stap, die wij daarin zouden moeten zetten is om ons op een positieve wijze te verenigen richting dat doel. So don’t count the days when it happens, make the days count so it will happen!

Iwan Bean, MA MBA

Als mijn verhaal je aanspreekt dan wil ik je nog op het volgende attenderen.
Ik ben genomineerd om verkozen te worden tot de beste multiculturele manager van het jaar.
Op 18 november wordt bekend gemaakt wie de meeste stemmen heeft verworven. Bekijk hier voor mijn promotiefilmpje op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=2IkQQOwbxo0
Ik kan de stemmen van mijn achterban erg goed gebruiken omdat ik het verschil voor ons wil maken.
Wil jij hier een bijdrage aan leveren stem dan op mij. Dat kan via de volgende link: http://www.theotherbusinessman.nl/stemmen-2017/

Thanks,
Iwan
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like