Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Zoek het licht in jezelf en niet de duisternis van een ander

🕔 Sunday, 13 Aug 2017 om 21:13

4366

4
Zoek het licht in jezelf en niet de duisternis van een ander

Stel je niet aan hoor!
Wat? Je denkt dat je geweldig bent noh?
Hmm. je hebt geld teveel noh? Ik kan je wel mijn bankrekening geven hoor.
Tja jij hoeft niet zoveel moeite te doen, want je hebt toch al alles wat je hartje begeert.
Waar doet ie het van?

Dit zijn een aantal kreten die iedereen buitenshuis moet aanhoren in zijn jeugd, op school, op werk of gewoon in de omgang met anderen. Waar komen ze nou vandaan? Waarom zijn we over het algemeen altijd bezig om elkaar een kopje kleiner te maken wanneer we uitsteken boven de rest?

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat we dit gedeelte van onze cultuur per direct moeten los laten. Ik realiseer me dat ik ook de naweeën hiervan ervaar. Het achtervolgt mij nog steeds dagelijks, als een stalker gewapend met mijn zelf-beperkende gedachten. Je merkt het niet elke dag op, maar toch is het er... lurking somewhere behind your head.

Dit heeft meer effect op mij dan ik zelf zou willen. En het is nu pas na tientallen jaren dat ik besef dat deze ervaringen mij hebben beperkt in mijn ontwikkeling en groei. Wanneer ik de kans heb om iets gaafs te mogen doen, schreeuw ik het niet van de daken, maar ben ik bescheiden en lijkt het alsof het niets bijzonders is. Wanneer ik ga shoppen en geld aan mezelf uitgeef voel ik altijd alsof ik dat moet verantwoorden, terwijl het mijn goed recht is om in mijzelf te investeren. Ik laat mijn echte zelf niet altijd zien en hou mijn ongezouten mening voor mezelf, omdat ik als kind afgestraft werd wanneer ik die deelde. Of het allerergste, dat ik eerst sorry zeg voordat ik mijn mening met een ander deel. Waarom moet ik daar sorry voor zijn? Ik heb toch recht op mijn eigen mening?

Deze gedachten hebben nog elke dag invloed op de keuzes die ik in mijn leven maak. Het bepaalt mijn veilige comfort zone en beperkt mij in het doen van dingen die ik nodig heb om succes te behalen, om gezien te worden. Voor succes moeten mensen weten wie je bent, wat je te bieden hebt en waarom jij uniek bent. Niemand wil zaken doen met iemand die niet duidelijk is in wat hij/zij te bieden heeft. Je moet durven netwerken en contact maken met andere succesvolle mensen met wie je zaken wilt doen. Succes trekt ander succes aan en is het goed om actief je rolmodellen te benaderen voor een kopje thee. Doodeng vind ik het... met mijn MEGA Star Struck moment en daar sta ik dan met een bek vol tanden.

Weg ermee! Verbannen die handel! Deze gedachten maken ons geen beter mens en ze leveren niets op. Sterker nog, het beperkt onze volle potentieel en het voorkomt dat wij een onbegrensde leven leiden en onze eigen successen behalen. Het beperkt ons in ons vermogen te shinen en onszelf te laten zien. We praten niet graag over onze capaciteit, waar we goed in zijn, onze successen. We zijn niet meer nuchter… nee, we verbergen onszelf. Soms wuiven we zelfs complimenten weg:

Nee mang, is niets bijzonders. Ja het is gewoon, niks speciaals...

We kijken neer op mensen die succesvol zijn en die zich durven te profileren.

Tjoerie... hij djaft. Zij stelt zich aan. Wat een opschepperij. Hij is rijk, dus ja wat weet hij nou van hard werken. Hij of zij is privileged.

We veroordelen anderen die complimenten geven

hmmm, je slijmt zo bij haar. Wat wil je van haar?

Vandaag beslis ik dat ik deze beperkende gedachten niet langer hoef toe te laten tot mijn leven, omdat ik verder wil. Ik wil het maximale uit mijzelf kunnen halen. Doe je mee?
Denk erover na. Hoe zou het zijn wanneer we al deze negatieve energie zouden converteren tot positieve energie? Dat we elkaar elke dag complimenten geven. Dat we elkaars unieke kanten zien en waarderen. Dat we van elkaar erkennen dat we goed bezig zijn in wat we doen. Wanneer we elkaars successen vieren en een helpende hand uitsteken of een duwtje omhoog geven. We gunnen het elkaar en willen dat de ander slaagt. Zouden we misschien heel anders in het leven staan? Laten we afscheid nemen van de negatieve gedachten en ons richten op de positieve:

Wat goed van je dat je dat laat zien!
Bijzonder dat je dat doet, wat wil je hiermee bereiken?
Interessant, vertel mij daar meer over?
Tof dat je dat doet, je zou een keer met die en die moeten praten
Het is je gegund, want ik zie hoe hard je hebt gewerkt om er te komen
Geniet ervan! Je hebt het verdiend!
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Usha MarhéMooi dat je dit deelt. Het leven heeft mij geleerd dat het leerrijk is in de spiegel te kijken die je wordt aangeboden; onze gevoelens/gedachten vormen de beelden in die spiegel. En tot de kern te durven voelen wat het je te leren heeft, om zo dichter bij je eigen authenticiteit te komen. Dan glijdt deze conditionering van je af en doe je het een ander ook niet aan. Namasté... Like Jean-luc Van charanteHoe zou het zijn wanneer we al deze negatieve energie zouden converteren tot positieve energie? - Dit, precies dit! Like 👍 1 Miguel RodriguesGeweldige BLOG Lisa, en dit is inderdaad heel erg aanwezig in onze Surinaamse cultuur. iets waar wij idd per direct mee moeten ophouden. Als iemand uitsteekt of het goed doet, moeten wij het deze persoon gewoon gunnen en juist empoweren. Great BLOG nogmaals en dapper dat jij jouw ervaring met ons deelt. Power to YOU Lisa Like 👍 2