Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

‘The Black Archives’ zet nieuw crowfunding record op ApuraNetworks!

🕔 Monday, 3 Jul 2017 om 19:07

6743

1
Het crowdfunding project ‘The Black Archives’ geïnitieerd door New Urban Collective heeft op 3 juli 2017 een record verbroken op het crowdfunding platform ApuraNetworks. Het is het eerste project dat binnen de eerste drie dagen van de campagne het doelbedrag heeft overschreden. Een ongekende prestatie!

Het project is op een belangrijke dag in de geschiedenis van start gegaan, 1 juli, Keti-Koti, oftewel op dag van de afschaffing van de slavernij in 1863. Het doel dat men beoogd met de gelden is om de verborgen zwarte geschiedenis van Nederland zichtbaar te maken. Al in de jaren ‘70 en ‘80 waren er Surinaamse emancipatiebewegingen actief die zich inzetten voor de strijd tegen racisme en ongelijkheid. Deze verhalen en geschiedenissen zijn te vinden in The Black Archives: boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De archieven bevinden zich in het pand van de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost. Het groeiend archief bestaat momenteel uit meer dan 4.000 bijzondere historische boeken, documenten, foto’s, films en artefacten rond de Surinaamse en zwarte geschiedenis in Nederland. The Black Archives wil de geschiedenis van zwarte emancipatiebewegingen en personen in Nederland documenteren, conserveren en zichtbaar en toegankelijk maken voor een breed publiek.

Om de archieven nog verder te ontsluiten en deze belangrijke verhalen uit de historische bronnen naar boven te halen is er nog een duwtje in de rug nodig om met een professioneel team aan de slag te gaan met de indexering en digitalisering van The Black Archives.

Het minimale doel bedrag is reeds bereikt. Om dit project breder uit te voeren hebben zij uw steun nog steeds nodig. De ruimte waar zij zich momenteel bevinden is beperkt, met uw steun kunnen zij de ruimte uitbreiden voor de huidige/ toekomstige collecties.
Bekijk dit bijzondere project op het Surinaamse crowdfuding platform ApuraNetworks : The Black Archives open voor publiek - help mee!
The Black Archives is een uniek archief. Wij willen de verborgen zwarte geschiedenis van Nederland toegankelijk maken.
€ 20.328€ 10.000Donate
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like