Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

In gezamenlijkheid cultuur creëren

🕔 Saturday, 5 Nov 2016 om 11:42

5320

1
Mede dankzij de Apura Crowdfunding donateurs kon de Compilatie-Box ’40 Jaar Surinaamse Muziek – De Muzikale Fakkeldragers’ worden geproduceerd. In het Boek-deel schrijven de twee auteurs Marcel Weltak en Robin Austen onder eindredactie van Guilly Koster 40 artikelen over 40 voor dit project geselecteerde in Nederland wonende Surinaamse artiesten. Op de twee bijgesloten CD’s zijn van deze 40 artiesten dus 40 composities opgenomen.

De voor de Compilatiebox geselecteerde artiesten en composities zijn illustratief voor de ontwikkeling van Surinaamse muziek in Nederland. Er is dan sprake van vernieuwing of van een crossover van Surinaamse muziek met andere muziekstijlen. Kenmerkend voor de geselecteerde artiesten/composities is dat het merendeel nog nooit op de Nederlandse radio te horen is geweest.

De Compilatie-Box is verkrijgbaar via IKO Foundation, Uitgeverij Indeknipscheer, Bol.Com of te bestellen via: http://bit.ly/1VGNkJV

Inmiddels is er een Engelstalige versie van de Compilatiebox verschenen. Deze werd onlangs tijdens het Dutch Delta Sounds Festival in Amsterdam overhandigd aan Professor Simon Frith van de Universiteit van Edinburg. Met deze Engelstalige versie wordt een belangrijke stap gezet bij het internationaliseren van muziek met een Surinaams-Nederlandse origine. Het internationaal op de kaart zetten van onze muziek is een belangrijke doelstelling van IKO. Mede dankzij het groot aantal donateurs is ons dat dus met dit project gelukt

Ik was vanuit de IKO Foundation niet alleen eindverantwoordelijk voor het tot stand komen van de Compilatiebox, maar ben door het team zelf ook geselecteerd als een van de 40 artiesten.

Ik voel me vereerd dat vanuit IKO Foundation is besloten om mij te ondersteunen bij het realiseren van “Harmanized”, mijn 1e solo-project. De afgelopen jaren heb ik met tussenpozen gewerkt aan een CD-Album met eigen composities. Aan het album hebben een aantal bekende artiesten meegewerkt. De productie is in handen van de in Londen woonachtige multi-instrumentalist Iwan VanHetten. Net als de Compilatiebox ben ik voornemens om mijn CD-Album ook te verpakken in een Boek. In het Boek beschrijf ik een informatief tijdsbeeld van mijn ontwikkeling als artiest. Elk hoofdstuk draagt de titel van een van de nummers op de CD.

Tegen de hedendaagse druk en vluchtigheid in hebben Iwan en ik onze tijd genomen om op ambachtelijk wijze een van de mooiste producties sinds tijden te realiseren; kosten noch moeite zijn gespaard. Vandaar dat ik nu nog een deel productiebudget tekort kom. Hiertoe ben ik wederom gaan crowdfunden, ditmaal bij het VoordeKunst-Platform.

Ik vraag alle Apura donateurs vriendelijk om wederom te participeren in een waardevolle productie.
 
Als tegenprestatie kunnen donateurs alvast mijn CD-in-BOEK bestellen, of alvast een Vrijkaart reserveren voor mijn Release Concert op 28 november in het Bijlmer Parktheater.

Als je op de crowdfunding pagina van VoordeKunst bent dan zie je nog meer tegenprestaties.
 
Ik reken op ieders ondersteuning om het resterend productiebudget bij elkaar te schrapen en…...
 
Bijgaand de link van mijn project:

https://www.voordekunst.nl/projecten/4992
 
<bij voorbaat veel dank>
 
s o s o l o b i
 
Robby Harman Sordam
www.robbyharman.nl
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like