Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Suriname is een Patissier rijker

🕔 Thursday, 13 Oct 2016 om 22:14

15497

8
Vandaag hebben wij ons eigen teamlid @apura_2141 in de Spotlight. @apura_2141 keert binnenkort terug naar Suriname om haar droom tot werkelijkheid te maken en heeft haar band met Suriname altijd gekoesterd. Wij hebben veel bewondering voor haar, in het bijzonder haar doorzettingsvermogen in alles wat ze doet. Maar bovenal om in deze uitdagende economische tijd waarin Suriname verkeerd te remigreren. Wij zijn super trots op onze eigen patissier en delen graag haar verhaal met jullie: @apura_2141 vertel wat over jezelf…… Ik ben @apura_2141, 30 jaar jong en voor nu nog woonachtig in Nederland. Ik keer binnenkort terug naar mijn geboorteland Suriname. In het dagelijks leven ben ik voornamelijk bezig in de keuken met bakken en daarnaast werkzaam bij met ApuraNetworks en DIO Drogisterijen Suriname, als social media lead. Zo nu en dan werk ik ook nog in de Amsterdam Arena. In mijn vrije tijd chill ik graag met de meiden of gewoon lekker relaxen op de bank, kijken naar een leuke film. Daarnaast vind ik het altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Hoe is het allemaal begonnen? In 2008 vertrok ik na mijn middelbare opleiding naar Nederland om verder te studeren. Ik heb Small Business en Retail Management gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Met deze studie kan je in principe alle kanten op maar is vooral gericht op het ondernemen. Tijdens mijn studieperiode heb ik mezelf vaak de vraag gesteld: “@apura_2141 wat wil je doen als je klaar bent?” In 2010 besloot ik de overheerlijke viado van mijn oma te leren maken. Ik dacht laat me het leren, nu het nog kan. Dat was voor mij een hele ervaring en ik vond het superleuk. Dat was het moment waarop mijn passie voor bakken begon te groeien. Ik moet na het eten, lunch of dinner, altijd eindigen met iets zoets, een lekker toetje. Toen ik klein was belde ik mijn moeder heel vaak op het werk om iets lekkers mee te nemen ;). Na het leren maken van oma’s viado, die in één keer heel goed lukte, wilde ik steeds meer leren. Dus begon ik ook meer uit te proberen. Ja, en toen werd het ineens helder. De ervaring die ik heb bij het eten van een gebakje, wou ik graag delen met anderen. Hoe heb je het allemaal aangepakt? Toen ik wist wat ik wilde doen na mijn studie, maakte ik er gelijk werk van. Het was voor mij duidelijk dat ik me moest gaan verdiepen in het vak en de kneepjes van het vak moest leren. Al gauw ging ik op zoek naar een geschikte opleiding en daarnaast haalde ik ook al wat boeken in huis en keek naar filmpjes om me al vast voor te bereiden op wat er nog moest komen. Ik heb een aantal opleidingen met elkaar vergeleken en het heeft bijna twee jaar geduurd voor ik wist welke het beste bij mij paste. Zo kwam ik terecht bij de Bakery Instituut Nederland, een Patissier opleiding speciaal voor degene die van carrière switchen of die zich graag verder willen verdiepen in het vak. Het was best een dure opleiding en vrij intensief, maar ik ben ervoor gegaan en heb er geen seconde spijt van gehad. Het was allemaal de moeite WAARD. Tijdens deze opleiding leer je binnen korte tijd heel veel basistechnieken die nodig zijn voor dit vak. Na het afronden van deze opleiding was het voor mij toch ook even belangrijk om wat extra ervaring op te doen dus besloot ik ook stage te lopen. Mijn laatste stageplek was bij Patisserie Linnick aan de Amstelveenseweg 75 waar ik me helemaal thuis voelde. Ik werd hartelijk ontvangen door Nick en Linda en heb heel veel van ze mogen leren, een echte aanrader. Wat is je jouw stijl? En wat is voor jouw als Patissier het belangrijkste om mee te geven aan je klanten? Ik zal me voornamelijk focussen op ambachtelijk gebak en dan ook wel de Franse patisserie. Dus kijk maar uit naar @apura_2141’s Patisserie Verder is KWALITEIT voor mij het belangrijkste, en dat ook nog vervaardigd op ambachtelijke wijze. Het moet verrassend zijn en men moet een warm gevoel krijgen bij het eten van mijn gebak. Het moet een hele smaakbeleving zijn alsof je in de zevende hemel bent. Mijn slogan luidt daarom ook: “Verassend lekker!” ::timage:tirz1.png ::timage:tirz2.png Stel dat anderen ook Patissier willen worden? Wat zou je dan meegeven als raad? Het bedenken, ontwerpen en verzorgen van patisserieproducten vereist veel vakkennis. Voor mij is het een hele beleving om van de verschillende ingrediënten een mooi en lekkere creatie te vervaardigen. Bakken is een kunst! Neem je tijd om deze goed onder de knie te hebben. Als je iets hebt geleerd, denk niet dat je al volleerd bent. Het is belangrijk dat je jezelf blijft door ontwikkelen en dat jij je dingen ook goed eigen maakt. Heb veel geduld, want niet alles gaat altijd zoals jij dat wilt. Stop heel veel liefde in je werk want dat zal men ook proeven. ::timage:tirz3.png ::timage:tirz4.png Wat is jouw boodschap voor Suriname? Laat de huidige situatie in Suriname je niet ontmoedigen. Werk hard en probeer juist in te spelen op de situatie en ga opzoek naar mogelijkheden. Kijk vooruit en probeer het werkbaar te maken voor jezelf. Blijf niet klagen over de situatie want dat brengt je nergens maar ga op zoek naar werkbare oplossingen dan ben je in ieder geval een stap verder in de goede richting.
Wat je ook doet, doe het goed en geniet ervan.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Mila BahadoersingSuper top, graag update @Suriname ... ik ben benieuwd waar je gaat starten ? Like Vincentius Roue KenswilOk dan. Heel veel succes. Like Moreno Monsantotrots! Like 👍 1 Tirzah MonsantoMany thanks @lisakong-elyassini, @jean-lucvancharante, @j??rgenpower Like Jörgen PowerGeweldig Tirzah Monsanto!! Je bent een verrijking voor Suriname! Like 👍 1 Jean-luc Van charanteSuper cool! Van harte gefeliciteerd Tirzah Monsanto! Like 👍 1 Suzan SteemanVeeeel succes Tirzah! Het gaat je zeker lukken! Like 👍 1