Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Sinds ik over vuur heb gelopen voel ik me onoverwinnelijk

🕔 Monday, 3 Oct 2016 om 16:37

4388

2
In moeilijke tijden worden we altijd op de proef gesteld. Het is als een test hoeveel we kunnen verdragen. Als ik met familie uit Suriname spreek, hoor ik hoe zwaar ze het hebben en wat ze te verduren hebben. Ik probeer ze altijd moed in te spreken en ze houvast te bieden door middel van motiverende woorden. Dat is ook mijn werk als professioneel motiverende spreker. Als ik zie hoe mijn mensen in Suriname reageren op wat ik in Nederland allemaal doe, dan geeft mij dat zoveel voldoening waarop ik besloten heb om er ook een artikel aan te wijden. Wellicht zijn er meerdere mensen naast mijn familie die steun kunnen halen uit mijn verhaal.

In april dit jaar was ik bij het evenement van 'Unleash the power within' van Tony Robbins', 's werelds nummer 1 lifecoach en motivational speaker. Tijdens dat vierdaagse evenement moesten we op dag 1 onze angst overwinnen door over vuur te gaan lopen. Van de ruim 8000 bezoekers hebben de meeste het daadwerkelijk gedaan en ik heb nergens gezien of gehoord dat er mensen naar het ziekenhuis moesten worden afgevoerd. Het gevoel na de 'firewalk' is onbeschrijfelijk. Een ideaal middel om angsten te overwinnen en patronen te doorbreken. Hoe doe je dat in de praktijk?


Zelfontwikkeling

Groei gaat gepaard met pijn. Door problemen krijg je de kans om te groeien en beter te worden. Daarom ben ik een groot voorstander van zelfontwikkeling. We hebben allemaal zo onze problemen, maar we gaan daar niet allemaal op dezelfde wijze mee om. Ik investeer veel in mezelf door middel van zelfstudie, rolmodellen modeleren, boeken lezen, filmpjes op Youtube bekijken etc. Daarom heb ik o.a. de seminars van Tony Robbins gevolgd. Een behoorlijke financiële investering, maar zo ontzettend waardevol…

Vuurloop
Sinds die vuurloop heb ik een ontzettend sterk gevoel van onoverwinnelijkheid en zelfvertrouwen en het mooie is dat ik dit terugkrijg van mensen. Men ziet het aan me en ik merk dat die vuurloop op zoveel fronten doorwerkt in mijn leven, in mijn carrière, in mijn business en in mijn relaties. Mijn onverzadigde honger naar persoonlijk succes is iets wat ik als kleine jongen al had. Willen weten waarom iets werkt, hoe je ergens succesvol in wordt. Ik was vooral gefascineerd over relaties…

Ouders als voorbeeld?
Net als vele anderen van mijn generatie kom ik uit een gebroken gezin. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 9 was en mijn zusje was toen 5. Tegenwoordig klinkt dat als normaal, maar het is niet normaal. Ook al komt het vaker voor. Een dergelijke breuk werkt door op je ontwikkeling en is van invloed op je leven. Meer en dieper dan je wellicht voor mogelijk houdt. Mijn fascinatie voor relaties blijkt voor te komen uit onvrede over het beeld dat ik voor relaties had door de breuk van mijn ouders.

Vuurloop in de praktijk
Daarom zie ik de vuurloop als symbool voor al onze angsten in de praktijk. Ik heb ook geleerd dat die angsten niet weg gaan, maar dat je er wel voor kan kiezen of jij je laat leiden door die angst of dat jij door die angst geleid wordt. Het geeft ergens rust als je leert dat het overwinnen van angst niet iets is wat je letterlijk weg kan halen. Dat je door een verandering van mindset het gevoel van je angst anders kan associëren en interpreteren. Ik kon over dat vuur lopen omdat ik me niet focuste op het pad met die hete kolen van ruim 2000 graden Celsius, maar op het gevoel wat ik zou hebben als ik erover gelopen had. De angst voor het missen van dat onoverwinnelijke gevoel was voor mij groter dan het verbranden van mijn voeten. Hoe switch je dan van mindset?

Staat
Door je gemoedstoestand te veranderen. Je kan door een krachtige beweging of inspanning je gevoel beïnvloeden, want motie is emotie. Oftewel door de manier van bewegen kan jij gevoel vormgeven. Ga maar eens voor jezelf na. Als je iets moet doen waarbij je twijfels hebt of je het wel kan, dan neemt jouw lichaam die overtuiging over waardoor je onzekerheid uitstraalt. Andersom werkt dat ook. Heb je een eerdere ervaring gehad waarop je zo hoog in je energie zat, dat je door de adrenaline die door je lijf gierde het gevoel had dat je de wereld aan kon? Bijv. door het sporten of dansen of misschien zelfs tijdens seks? Koppel die emotie aan je persoonlijke vuurloop en je zal in staat zijn om het succesvol af te leggen.

Het roer omgooien
Sinds ik terug ben van dat seminar is mijn leven in korte tijd drastisch veranderd. In privésferen, maar ook met de business. Ik ben anders gaan denken over alles wat ik had opgebouwd en besloot met mezelf aan de slag te gaan. Momenteel ben ik bezig met de piramide van het meesteren en kwam er zo achter dat ik nog vele vuurlopen heb om te bewandelen. Het begint bij de oorzaak vinden. Die zit vaak heel diep, maar is van belang om het patroon te doorbreken. Dit heeft alles te maken met hoe je naar de wereld kijkt en wat je waarden en overtuigingen zijn. Het leven en de maatschappij hebben deze primaire gevoelens waarschijnlijk weggedrukt als je geen vervulling uit je leven haalt op dit moment. Gooi het roer om en zet een nieuwe standaard gebaseerd op je eigen waarden en overtuigingen. In je fysieke toestand, je emoties, je relaties, je perceptie van tijd, je financiën en ook in je groei en bijdragen aan de anderen.

Actie!

Als je persoonlijk hierover wilt brainstormen, kan je me connecten of een berichtje hieronder posten. Ik help je graag op weg!

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Reina Kolf-TelgtOok ik heb de vuurloop gedaan: 5 meter over brandend kolen gelopen en geen drupje pijn. De extase die je dan voelt maakt dat je direct weer wil. Eigenlijk om opnieuw te ervaren dat jij zelf bepaalt welk gevoel je toelaat !
Ik heb tweemaal de vuurloop gedaan !!
De uitdaging is om dat gevoel te incorporeren in je leven en dee vertaalslag te maken naar de vuurloop van het leven!
En dat vraagt regelmatige zelf analyse en verrijkende inzichten, vooral bij jezelf blijven en je niet laten meeslepen met wat niet bij jouw focus hoort !
Like