Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

De crisis in Suriname beweegt ondernemers internationaal te denken

🕔 Monday, 8 Aug 2016 om 05:24

4957

2

De afgelopen anderhalve week heb ik meer dan 10 ondernemers gesproken die plannen hebben om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar het buitenland. Hoe komt dat?

 

In oktober organiseren wij een handelsmissie naar Curaçao voor ondernemers uit België, Nederland en Suriname. Bewonderenswaardig krijgen wij veel e-mails van geïnteresseerde ondernemers uit Suriname. Na de mail nemen wij telefonisch contact met hen op om te achterhalen wat de intentie is om uit te breiden naar het buitenland.

Crisis vergt andere mindset
Wat de meeste ondernemers gemeen hebben, is dat ze toegeven dat het economisch minder gaat, maar dat vooral de mindset en acties bepalen hoe en of een bedrijf kan worden voortgezet. Dat heeft hen ook bewust gemaakt om meer samen te werken, want uiteindelijk voelen ze dezelfde pijn, maar willen ze ook dat het voor het hele land goed gaat.

Grote bedrijven
Wat ons het meest opvalt is dat met name grote bedrijven interesse tonen om hun bedrijsactiviteiten uit te breiden, naar Curaçao in dit geval. Op de lange termijn zal dit ook zijn vruchten afwerpen voor de Surinaamse economie, omdat het MKB de motor is van de economie. Als in dit geval vreemde valuta wordt verdiend vanuit het buitenland, dan komt dat weer terecht bij de Surinamaamse bedrijven, dus ook in de lokale economie.

Actie
Niet elk bedrijf heeft de mogelijkheid om te internationaliseren, maar als ondernemer heeft u wel de mogelijkheid om zaken anders te benaderen. Van een succesvol ondernemer heb ik geleerd om vooral in uwzelf te investeren. Dat kan in vele vormen, maar ik raad aan om een training of seminar te volgen.


Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Jermaine Sleureen crisis is voor niets en niemand prettig. maar t kan ook een eye opener zijn voor startende ondernemers( zoals mijzelf). want de crisis toont je waar de schoen wringt. en dan weet je hoe het aan te pakken. in mijn geval is het toerisme. ik weet dat tourisme mijn land een boost kan geven. en ik wil er wat aan doen ik wil er een handje bij helpen. remember: "heat and presure creates diamonds" thats my slogan Like