Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

In the Spotlight: Yigal Kopinsky

🕔 Tuesday, 2 Aug 2016 om 18:23

7208

1

Ontmoet Yigal Kopinsky! Ook hij zal Suriname vertegenwoordigen tijdens de Olympische spelen 2016 in Rio de janeiro op het onderdeel Judo. Wie is Yigal en wat betekent het voor hem om Suriname te vertegenwoordigen op Rio 2016?  Hij vertelt ons onderstaand meer hierover:

 

Wat is je naam en vertel wat over jezelf?

Ik ben Yigal Kopinsky, 30 jaar oud. Ik heb Master of Engineering in Transmission and Distribution Engineering (Electrotechniek) afgerond aan de Gonzaga University Washington State. Ik beoefen al 21 jaar de judosport. Naast judo hou ik van voetballen, hengelen en schieten maar helaas bleef er weinig tijd over voor deze dingen.

Met trots mag ik zeggen dat ik Suriname zal vertegenwoordigen op de Olympische spelen 2016 in Rio de Janeiro in de gewichtsklasse – 66 kg
Het is mijn laatste toernooi waaraan ik zal deel nemen, hierna zal ik dus niet als vechter optreden maar natuurlijk zal ik nog gewoon 3 keer in de week blijven trainen, het geen me meer vrije tijd zal geven de andere dingen te doen.

 

Wie zijn jouw ouders en op welke manier hebben je ze beïnvloed?

Moeder: Gerda Kopinsky, vader: Dennis Kopinsky, feit dat ik het al 21 jaar doe geeft ook aan hoe mijn ouders mij en me sport altijd positief hebben gestimuleerd.

 

Wat heeft jou geïnspireerd om Judo te beoefenen?

Ik heb altijd van sport gehouden, maar als 9 jarig jongentje toen ik al mijn zwemdiploma’s had behaald moest ik op zoek naar een andere sport. Ik reed dus stiekem achter mijn neef aan op de fiets die naar Judo ging en dat werd dus mijn eerste Judo dag. Judo is meer dan een sport het is een deel van je leven het verandert je leven, vandaar dat het mijn hart heeft gewonnen. Judo leert je vallen, maar ieder keer als je valt sta je weer op, dit is dus ook deel van het leven. In het leven zal je vallen, maar zoals judo dat leert ieder keer dat je valt sta je weer op.

 

Hoe heb jij je voorbereid voor de olympische spelen?

Ik heb zware tijden achter de rug. Het was 6 dagen in de week trainen 2 tot 3 keer per dag.

De training bestond uit 5 dagen in de week judo, en voor de rest gym en cardio training.

Normaal zou een judoka af moeten val als een toernooi nadert, maar ik moest juist wat kilos bij doen en dat moest ik dus doen door mijn voeding aan te passen (veel eiwitten oa) en de kilos zijn ook bij gekomen.

 

Wat betekent het voor jou om Suriname te vertegenwoordigen?

Naar de olympische spelen gaan is altijd een droom van mij geweest! Dus vind ik het geweldig om Suriname te vertegenwoordigen op de Olympische spelen. Ik zal Suriname op een waardige en vooral sportieve manier vertegenwoordigen op deze spelen.

 

Heb je een inspirerende boodschap voor andere Surinamers?

Doe aan sport, zet je doelen in het leven en ga je doelen achterna, geeft nooit op. 

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like