Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

In the Spotlight - Ruth Sinkeler

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 16:48

5998

3
Dames en heren, ontmoet Ruth Sinkeler. Ruth is een hele bijzondere dame. Zij is de eigenaar van Clip Coaching en een expert in Sexy Leadership, Change & Happiness, UBUNTU Leadership, trainer, schrijfster en ook TEDx Paramaribo spreker. In september organiseert zij opnieuw retreats in Suriname. We zijn erg benieuwd naar Sexy Leadership in Suriname. Vertel eens wat over jezelf (woonplaats, je baan, vrije tijd)? Mijn naam is Ruth Louise Sinkeler. Op dit moment woon ik in Amsterdam Zuidoost, vanaf eind januari 2016 weer permanent in Suriname. Ik ben werkzaam als ondernemer. Ik ben business coach voor ambitieuze ondernemers en professionals. Ik geef masterclasses, Online coaching en lezingen. Ook heb ik het afgelopen jaar twee leiderschap boeken geschreven. In mijn vrije tijd doe ik aan Crossfit, een geweldige sport. Een nieuwe vorm van fitness. Zeer uitdagend en verslavend. Verder hou ik van naar de film gaan, lezen en uit eten gaan. Wie zijn je ouders en op welke manier hebben ze jou beïnvloed? Mijn moeder is Leonie Sinkeler- Soudain. Mijn vader, die mij heeft opgevoed is Hans Sinkeler en mijn biologische vader is de Surinaamse Vakbondsleider/Politicus Ronald Hooghart. Ik ben opgegroeid bij mijn ouders voornamelijk in Nederland. Maar ook een jaar in Saudi Arabië en 5 jaar in Suriname in mijn jeugd. Van 1979-1984. Ik heb dus een redelijk bewogen jeugd gehad en heb op 3 basisscholen in 3 verschillende landen gezeten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik flexibel ben, mij makkelijk aanpas aan mensen en situaties en dat ik mij zeer bewust ben geworden van mijn kwaliteiten en hoe deze in te zetten om het beste te maken van een situatie. Ik heb dus een stevige basis gehad van mijn ouders, waar ik nu nog op voortbouw. Met mijn biologische vader heb ik nu 15 jaar echt goed contact en dat is heel fijn. Want het maakt me toch een completer mens. Ik heb gemerkt dat hij en ik veel op elkaar lijken. Of nou ja haha ik op hem natuurlijk. We zijn beiden erg bevlogen mensen en werken hard voor onze idealen. Fijn die herkenning. Wat is sexy leiderschap en de toegevoegde waarde voor bedrijven? Sexy leiderschap is een 5 stappen methode en filosofie, die ik in 2014 heb ontwikkeld. Mijn eerste boek; Sexy Leiderschap, word Sexy & Succesvol in 5 stappen heb ik erover geschreven. Sexy leiderschap speelt een grote rol binnen het bedrijfsleven. Het is bedoeld voor ambitieuze vrouwen en mannen. De methode maakt hen meer bewust van zichzelf en hun kwaliteiten. Zij worden gestimuleerd om meer met anderen te verbinden. Het resultaat is dat zij meer plezier, motivatie en voldoening in hun werk hebben. Dit komt de productiviteit in het land ten goede. Ook ondernemers, managers en CEO’s die gelukkig zijn, goed in hun leiderschap zitten en zich sexy en aantrekkelijk voelen, zullen het beter doen in het bedrijfsleven. Mensen werken graag met en voor hen en dit heeft een positieve ontwikkeling op hun productiviteit, resulterend in groei, winst en betere reputatie voor het bedrijf. Hoe sexy zijn Surinaamse leiders? Heel eerlijk? Ik ben van mening dat ik daar nu nog iets te weinig zicht op heb omdat ik in NL woon en niet daar. Wat ik wel weet is dat er in Suriname nog best wat autoritair leiderschap heerst. En dat is totaal niet Sexy, want het is niet gelijkwaardig en teveel hiërarchisch. Alles wat Sexy Leiderschap dus niet is. Toch zie ik enkele leiders in Suriname hun best doen om bijvoorbeeld alle bevolkings groepen binnen Suriname als 1 te zien. En niet meer “etnisch” te denken. Ik juich dat enorm toe. Dit is een heel belangrijk onderdeel vanuit de UBUNTU filosofie die ten grondslag ligt aan het Sexy Leiderschap. Surinamers delen allen het Suriname-gevoel ongeacht waar ze wonen. Welke kenmerken van het Suriname-gevoel is een aanvulling of versterking van sexy leiderschap? Eigenlijk wat ik hierboven zeg. We hebben Surinamers in alle kleuren en maten. Maar uiteindelijk zijn we 1 volk. Wan People en zo moet het zijn. Dat maakt ons sterk en zo komen we vooruit. Wat is volgens jou de belangrijkste eerste stap die je moet nemen om een sexy leider te worden? Een belangrijke eerste stap is echt goed bewust zijn van wie jij bent. Wat jouw kwaliteiten zijn, wat jouw basis is. Want dat vormt jou. Daarom hou ik ook van de vraag: “Wie is je vader, wie is je moeder”. Want het dwingt je om na te denken over je afkomst. Over je “erfenis” want dat maakt je wie je bent. Daarom ben ik ook zo blij dat ik nu mijn 3 ouders in mijn leven heb. Dat heeft mij echt compleet gemaakt en mij verstevigd in mijn identiteit. Ja, weten wie je bent en waar je vandaan komt is echt heel belangrijk. Je bent ook trainer en je organiseert retreats in Suriname. Wat houdt zo’n retreat in? Een retreat beslaat 4 dagen waarin ik een groep meeneem naar een mooie rustgevende en inspirerende mooie locatie in het prachtige binnenland van Suriname. Omdat je helemaal weg bent uit je normale omgeving en andere prikkels krijgt, kom je tot nieuwe inzichten, tot inspiratie. Je leert van de anderen in de groep, van mij als trainer en vooral van jezelf en komt terug als een gegroeid en ander mens. Een paar dagen weg uit de waan van alle dag geeft 9 van de 10 keer verandering en groei. Een mooi proces hoor. Je kiest vaak prachtige locaties in het binnenland voor deze retreats. Wat voor invloed heeft zo’n mooie locatie op iemand tijdens de training? Ah die heb ik dus eigenlijk hierboven al grotendeels beantwoord. Kijk ik kom nu alweer vanaf 2003 bijna elk jaar naar Suriname. Als kind mocht ik niet mee naar het binnenland. Wel ging ik natuurlijk naar Colakreek, Zanderij, Blaka Watra, Albina etc. Sinds ik als volwassene Suriname bezoek, ben ik altijd in het binnenland te vinden. Iedere keer weer ergens anders heen. Het binnenland van Suriname is zo enorm mooi. Het leven van de mensen daar is anders. Puurder vind ik. Het werkt voor mij een soort van helend omdat er rust heerst en je meer een bent met de natuur. Ik vind het echt van onschatbare waarde dat we dat in Suriname hebben. Dit is dus ook echt de invloed die het heeft tijdens retreats. De retreats gaan over persoonlijk en zakelijke leiderschap ontwikkeling. 4 dagen in een duffe trainingsruimte onder TL buizen dragen daar wat mij betreft minder aan bij. In de natuur zijn mensen meer zichzelf is mijn ervaring en daardoor zijn de leer ervaringen dieper en waardevoller. Eerder dit jaar heb jij een Sexy Leiderschap Masterclass gegeven. Hoe is dat ontvangen door de deelnemers? Dat is zeer goed ontvangen. Ze waren allemaal erg enthousiast. Er waren ook mensen die het toen gemist hadden. Daarom ga ik nu in September terug voor nog meer Masterclasses, een lezing en dus een retreat. Kun je een voorbeeld geven van positieve veranderingen die jouw training teweeg heeft gebracht bij een van jouw klanten? Ja, diverse oud klanten hebben meer inzicht gekregen in wat ze nu echt willen en waar hun beste kwaliteiten liggen. Doordat hun bewustzijn gegroeid is, evenals hun kennis, zijn zij in staat betere keuzes te maken en hun leven de wending te geven die zij wensen. Zij behalen hun doelen eerder en ervaren meer motivatie, geluk en voldoening in hun werk en zeker ook in hun leven. Wat inspireert je om jouw kennis rondom dit onderwerp te delen met anderen? Precies het bovenstaande. Ook ik heb jarenlang zeg maar “gezocht” naar wat ik nu precies wilde en wat mij blij zou maken qua werk. Het is gewoon lastig als je voor je gevoel maar in een kringetje ronddraait en niet vooruit komt. Ook ik heb een coach gehad die mij op weg heeft geholpen. Dat proces is zo mooi. Ik hou van mensen en maak ze graag blij en dat doe ik nu dus door mijn kennis te delen, hen meer bewustzijn en inzicht te geven. Hierdoor worden zij uiteindelijk ook weer gelukkig en succesvol in wat zij doen. Dat is toch mooi. Gelukkig zijn wil iedereen. Welke inspirerende boodschap wil je meegeven aan onze lezers? Het leven is te kort om niet te gaan voor jouw geluk. Ga doen wat jou gelukkig maakt en voldoening geeft, want gelukkig zijn is uiteindelijk het enige dat telt. Maak je dromen waar en laat je niet tegenhouden. Als je het niet alleen kunt of durft, vraag dan om hulp. Een Afrikaans UBUNTU spreekwoord zegt: Als je snel wil gaan, ga dan alleen. Wil je ver komen, ga dan samen. Dank je wel Ruth voor dit mooie inspirerende interview. We wensen je heel veel succes, maar vooral veel happiness toe in Suriname! Wil je in contact komen met Ruth Sinkeler, bezoek haar website: www.clipcoaching.nl
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Mila Bahadoersinglove it ! UBUNTU super hoe we dat proberen in Suriname te integreren... gaat werken Like Lychinta Zichem???? Like