Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Suriname is ideaal voor medisch onderzoek

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 10:56

6158

11
In 2006 zat ik in mijn laatste studiejaar van de AMS en wist toen zeker dat ik in het buitenland wilde studeren. Ik wilde de wereld ontdekken en veel reizen. Na het behalen van mijn VWO diploma vertrok ik samen met mijn zus naar Nederland om verder te studeren, zij in Den Haag en ik in Amsterdam waar ik de Bio-medische wetenschappen ging studeren. Ik wist als tiener al dat ik iets in de medische richting wilde doen met het hart, maar wat precies was nog onduidelijk. Ik geef toe dat ik niet iemand ben met veel geduld en zou een beroep in de dienstverlenende sector niet gelijk bij me passen alhoewel het helpen genezen van mensen me wel aantrok. Ik besloot toen om Bio-medische wetenschappen te gaan studeren zonder er bij stil te staan wat de mogelijkheden op de arbeidsmarkt in Suriname zijn. Tijdens mijn vakanties in Suriname werd me vaak aangeraden toch nog geneeskunde te gaan studeren, omdat er hier niet zoveel medisch onderzoek werd gedaan. Ik heb er heel vaak over nagedacht maar nooit gedaan omdat ik onderzoek toch het meest boeiende vind. Aan iets werken waar een hele groep mensen uiteindelijk baat bij heeft is precies wat ik wil doen alsook informatie inwinnen over de huidige staat van de gezondheidstoestand van de mens. Mijn liefde voor onderzoek naar het hart is over de jaren heen alleen sterker geworden en wilde het liefst daarin werken. Ook blijkt nu steeds meer dat er verschil is in het voorkomen en de uiting van ziektes tussen de verschillende bevolkingsgroepen alsook tussen man en vrouw. Na mijn afstuderen wilde ik het liefst onderzoek doen naar deze verschillen en is een land als Suriname een ideale locatie gezien de verdeling van de bevolkingsgroepen. Ook kon ik mijn ei niet kwijt in Nederland wat betreft dit onderzoek dus ben toen opzoek gegaan naar medische onderzoekers in Suriname, welke tot mijn grote verrassing best vlot ging. Ik besloot toen heel snel naar Suriname te verhuizen en 3 dagen na mijn aankomst had ik mijn sollicitatie gesprek bij mijn huidige werkgever. Het heeft uiteindelijk 3 maanden geduurd voordat ik kon beginnen met werken en dat was gelijk mijn kennismaking met het 'Surinaamse ritme' zoals we het hier in Suriname vaker noemen. Wonen en werken in Suriname is zeker anders dan in Nederland door verschillende factoren waardoor je als remigrant heel snel de knop moet omdoen en beseffen dat je nu hier woont en je dus moet aanpassen. Medisch wetenschappelijk onderzoeker zijn is niet een beroep dat heel erg bekend klinkt in de oren waardoor je vaak extra tijd nodig hebt om je vakgebied uit te leggen alsook het belang van het soort onderzoek dat ik aan het doen ben. Ik woon er nu een jaar en het bevalt me uitstekend; Ik ben ook in verschillende organisaties actief dus saai kan ik mijn leven hier absoluut niet noemen. Uit mijn werk krijg ik ook voldoening en wordt het komend jaar best spannend met de uitvoering van een paar mooie medische onderzoeken waar ik nu in de voorbereidende fase zit. Aan mensen die willen remigreren wil ik vooral zeggen om een flexibele instelling te hebben. Blijf vooral in je achterhoofd houden wat je heel graag wil doen zodat je ook daarvoor gaat. Een zo groot mogelijke netwerk van kennissen is in Suriname erg belangrijk dus investeer daar genoeg in voordat je de overstap maakt.
Comment
Alle 11 reacties ophalen Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
× Hallo meneer/mevrouw.
U dromen van het kopen van een huis, dan bouwen of verbouwen van uw huis?
Noodzaak om te creëren van orde in uw financiën?
Ik heb een kapitaal dat wordt gebruikt voor het toewijzen van korte en lange termijn aan personen voor 5000 € tot 1.000.000 € voor elke serieuze persoon die wil deze lening, rente van 3% per jaar volgens het vooruitbetaalde bedrag geboekt als zijnde bijzonder wil niet schenden van de wet inzake woeker. Het is mogelijk voor een periode van 3 tot en met 25 jaar maximale terugbetaling volgens het geleende bedrag. Het is aan u of voor de maand. Enkel benieuwd zijnd een certificaat van erkenning van schuld en zelfs sommige handgeschreven delen. Je hoeft niet de gebruikelijke schuldigen; Bank en verbod op banken, of liever gezegd hebt u een project en moet financiering, slechte krediet moeten geld map of om rekeningen, te betalen fonds om te investeren in bedrijven. Dus moet voel je vrij om me te contacteren voor in real time met: Email: lorenagadagada@gmail.com
Like
× Hallo meneer/mevrouw.
U dromen van het kopen van een huis, dan bouwen of verbouwen van uw huis?
Noodzaak om te creëren van orde in uw financiën?
Ik heb een kapitaal dat wordt gebruikt voor het toewijzen van korte en lange termijn aan personen voor 5000 € tot 1.000.000 € voor elke serieuze persoon die wil deze lening, rente van 3% per jaar volgens het vooruitbetaalde bedrag geboekt als zijnde bijzonder wil niet schenden van de wet inzake woeker. Het is mogelijk voor een periode van 3 tot en met 25 jaar maximale terugbetaling volgens het geleende bedrag. Het is aan u of voor de maand. Enkel benieuwd zijnd een certificaat van erkenning van schuld en zelfs sommige handgeschreven delen. Je hoeft niet de gebruikelijke schuldigen; Bank en verbod op banken, of liever gezegd hebt u een project en moet financiering, slechte krediet moeten geld map of om rekeningen, te betalen fonds om te investeren in bedrijven. Dus moet voel je vrij om me te contacteren voor in real time met: Email: lorenagadagada@gmail.com
Like
Marvin HaldenInteressant onderwerp en goede boodschap. Like Jean-luc Van charanteLeuk stuk Shellice Sairras! Like 👍 1 Haydee SaruccoMooi! Ik houd mij ook bezig met genetische verschilllen en het voorkomen vsn chronische ziekten onder de Surinaamse bevolking. Ik blijf graag op de hoogte van jou ontwikkelingen! Like 👍 2 Shellice Sairrasmany thanks iedereen! @Miguel, ik doe mn best op korte termijn een stuk daarover te schrijven;) Like Tirzah MonsantoLeuke blog Shellice!! Hou ons op de hoogte van jouw onderzoek. :-) Like 👍 1 Miguel RodriguesHele leuke blog Shellice en ben erg benieuwd naar de Cardio onderzoek in Su, kan je alvast wat met ons delen? .VErder heel veel succes! Like 👍 1 Charlene Lelienhof Succes Shellice, super de overstap naar Suriname Like 👍 2