Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Denk eerst goed na voor je van start gaat met CrowdFunding!

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 08:59

5016

4
In februari besloot ik een CrowdFunding campagne te starten voor het bekostigen mijn patisserie opleiding. De opleiding kostte mij een kapitaal en met mijn huidige baantjes zou ik het niet redden om binnen korte tijd zoveel geld bij elkaar te sparen. CrowdFunding is het populaire financiële middel van de afgelopen paar jaar. Heel veel ondernemers starten vandaag de dag een CrowdFunding campagne voor het starten van een bedrijf of op de markt brengen van een nieuw product. Maar niet alleen op commercieel gebied worden er projecten gestart, ook voor sociale doeleinden begint men tegenwoordig met crowdFunding. Ik dacht toen: Let’s give it a try. Waarom geen CrowdFunding voor het bekostigen van mijn opleiding? Ga eerst na welk crowdfunding platform het beste bij je project past Vandaag de dag zijn er zoveel CrowdFunding platformen dat men door de bomen, het bos niet meer kan zien. Het is daarom belangrijk om na te gaan op welk platform jouw project het best past. Zelf ben ik bekend met ApuraNetworks. Die kon ik gelijk van de lijst schrappen, omdat zij geen projecten funden voor persoonlijke doeleinden. Op een gegeven moment kwam ik terecht bij het CrowdFunding platform “Dream or Donate”. Op dit platform staan er projecten oftewel dromen met verschillende doeleinden. Voor mij was dat het ideale platform. Vertel je verhaal en laat zien wat je doet Het is namelijk zo dat voor je een CrowdFunding campagne start, je verhaal concreet en duidelijk is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je mensen van te voren informeert over de campagne. Hierdoor zijn ze al op de hoogte van je plannen en kunnen zij zich eventueel voor bereiden op het geven van een donatie. Maar het belangrijkste hiervan is dat zij ook reclame voor je kunnen maken. Dit was niet het geval bij mij. Ik ben namelijk best bescheiden en wil niet zo gauw in de spotlight gezet worden. Ik besloot toen heel eenvoudig te starten. Al heel gauw kwam ik tot de ontdekking dat mijn werkwijze niet werkte. Er werd mij toen geadviseerd om een video te maken. Laat mensen zien wat je doet! Hier heb ik heel lang over nagedacht, je begrijpt vrees voor de camera. Uiteindelijk is het mij gelukt en de video kwam online. Dit bleek echter een kleine teleurstelling te zijn want het liep toch niet als ik had verwacht. Uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat CrowdFunding hard werken is. CrowdFunding wordt door veel mensen onderschat en ook ik behoorde tot die groep. Je moet er echt goed over nagedacht hebben voor je van start gaat, ik dacht er net iets te makkelijker over. Mijn doelbedrag was gesteld op €10.000 en heb uiteindelijk €2140 opgehaald. Het was voor mijn een fijne en leerzame periode en zou het graag weer willen doen, alleen voor een ander project en dan veel beter voorbereid. Wat had ik beter kunnen doen? Een concreet en duidelijk verhaal hebben – Het is belangrijk dat het verhaal goed wordt overgebracht naar de mensen en dat men de ernst van de zaak inziet. Vooraankondiging campagne – vertel je vrienden en familie ruim van te voren over de campagne, zodat zij kunnen meehelpen en mensen kunnen vertellen over je plannen. 25% van de behaalde donaties is in de meeste gevallen van familie en vrienden. Ondanks het een online gebeuren is, zijn good old face tot face gesprekken zeer belangrijk. Begin hiermee dus ruim van te voren. Zorg voor een goede online promotie - Het is belangrijk dat je van te voren een hele goede social media strategie uitzet voor het promoten van je campagne bv. Goed beeld materieel. Goede promo video – De film moet een duur hebben van ongeveer 2 min en de boodschap moet hierin duidelijk worden overgebracht. Mensen willen graag weten waarvoor ze CrowdFunden en wie de persoon is waarover het gaat en wat er uiteindelijk met het geld wordt gedaan. Ik wens iedereen een heel goede voorbereiding toe voor het starten van een CrowdFunding campagne, het succes is dan al grotendeels binnen handbereik.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Miguel RodriguesDenk een van onze meeste belangrijkste blog's omdat we merken dat de meeste mensen die een CF campagne op ons platform willen starten geen idee hebben hoe intensief dit wel niet is. So peeps please learn from this. Thanks so much Tirzah! Like Mila BahadoersingTirzah, denk dat veel lezers die ook aan crowdfunding denken hier zeker wat aan hebben, super dat jij eigen ervaring durft te vertellen.. erg leerzaam en eerlijk. Like 👍 1 Mila Bahadoersingmooie blog, precies wat je zegt is hardwerken. Zelf denk ik dat crowdfunding je gegund moet worden en veel netwerken zowel sociaal als zakelijk. Je verhaal als ook je intrinsieke motivatie moet andere aanspreken. Overtuig als eerst je vrienden en familie, als zij in jou geloven dan doet een andere dat misschien ook. Begint eerst met zinvol netwerken & gunnen van anderen Like 👍 1