Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Feminisme anno 2015

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 16:43

5250

5
Deze column is geïnspireerd door een ex partner die van mening is dat mannen en vrouwen geen gelijke rechten hebben. Komt ook nog bij dat meneer wel de mening is toegedaan dat vrouwen meer plichten hebben ten opzichte van de man. Volgzaam, loyaal zijn door niet teveel (vriendschappelijke) contacten te onderhouden met mannelijke vrienden en niet te veel op straat vertoeven zijn de belangrijkste plichten. Een ieder die mij redelijk kent was al aan het aftellen hoelang deze relatie stand zou houden. Van nature kan ik een man op alle fronten trouw en loyaal zijn, maar mijn vrijheden moeten niet ontnomen worden. Ik wil me zo vrij voelen als een vis in het water. Mijn dank gaat uit naar deze lieftallige heer. You know who you are  Mijn visie over feminisme Feminisme kent geen agressiviteit, woede of het uitroeien van de man. Er kunnen vrouwen zijn die dit ooit hebben geuit, maar daar is de filosofie niet op gebaseerd naar mijn inzien. Feministen strijden voor gender gelijkheid, dus de ongelijkheid van de vrouw ten opzichte van de man gelijk te trekken. Zij komen op voor vrouwenbelangen zoals huiselijk- en seksueel geweld, ongelijke machtsverhoudingen etc. Twee weken geleden bezocht ik een bekende club in het uitgaanscentrum en ik was getuige van een vorm van fysiek geweld tussen man en vrouw. Zoals gewoonlijk was ik alleen over straat dus heb niet fysiek ermee bemoeit. Wel heb ik de vrouw geadviseerd dit gedrag niet te pikken. Geen enkele man mag een/zijn vrouw fysiek aanvallen. Dit is een teken van zwakte. Ook ik krijg regelmatig te maken met agressieve mannen. Ik neem geen blad voor de mond en mijn wapen is dan ook mijn scherpe tong. Veel (Surinaamse) mannen zijn daar niet tegen opgewassen. En dan wilt men gauw overstappen naar fysiek geweld. Nu kan ik mijn mannetje wel staan aangezien ik op Karate, Combat en Krav Maga heb gezeten, maar is dat nu echt nodig mannen? Cause I am Lover and not a Fighter  Gelijke rechten voor mannen en vrouwen Beyonce en Chimamanda Ngozi Adichie zijn de grootste inspirators voor mijn visie over feminisme. Bewust verwoord ik het als een visie, omdat ik veel van mannen houd. In het bijzonder mijn vader wijlen, mijn broers en de aantrekkelijke mannen op aarde. Mijn visie over het Feminisme is niet dat ik mannen haat. Integendeel! Maar, ik heb een bloedhekel aan mannen die een denigrerende houding en beeld hebben ten opzichte van de vrouw. Voor dié mannen ben ik dan ook een bitch en die vloeken er maar op los op mijn naam. Monogamie Veel mannen zijn van mening dat hun vrouw/vriendin/schatje ze trouw moet zijn en dat zij vanuit hun man-zijn wel het recht hebben om buiten te snoepen. Wel dan heb ik nieuws voor al deze categorie mannen. Als een man vreemdgaat dan komt een alerte en observerende vrouw er vroeg of laat achter. Als een vrouw eenmaal vreemdgaat komt de man er vrijwel zelden achter. Veel vrouwen houden rekening met hun wederhelft. Ze zorgen ervoor dat ze niet in het openbaar worden gesignaleerd met hun partner. Er worden strategieën en complotten gesmeed om het overspel te plegen. Briljant noem ik dat, maar het verdient geen schoonheidsprijs. Overspel is en blijft overspel. Overigens vind ik het ook van belang dat een vrouw die van haar man houd niet zo snel overspel zal plegen. De aanleiding voor overspel zit lang niet enkel in de seksuele aantrekkingskracht. Mijn ervaring is dat de doorsnee vrouw vreemdgaat als er iets niet goed zit in de relatie met haar partner. Aandacht, verwaarlozing of psychische/lichamelijke mishandeling kunnen ten grondslag liggen aan het overspel. Helaas is het risico dan ook dat zo’n vrouw verliefd wordt op haar minnaar. Deze geeft haar namelijk hetgeen wat tekort schiet in de relatie met haar wederhelft. Maar vrouwen; let wel; het gras aan de andere kant is altijd groener, dus denk er goed over na alvorens u de ‘oude schoen’ wegdoet. En tot slot een advies aan de mannen; wees goed, eerlijk maar bovenal respectvol naar uw partner, want voor u het weet is zij uw gedrag beu. Mocht u het niet weten; When a woman’s fed up, there aint nothing you can do about it. Dit geldt natuurlijk ook voor de lesbiennes, homoseksuelen en transgenders. De macht van een vrouw Naast/achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Kennen jullie die uitspraak? Het eerste wat in mij opkomt is waarom deze uitspraak niet de vrouw als uitgangspunt heeft genomen. Naar mijn inziens is dat meer dan logisch. Waarom? Omdat de wereld niet kan draaien zonder vrouw. Coronaband heeft een toepasselijk nummer hiervoor gemaakt: “Grontapu na deng uma e drai eng” De vrouw geeft het leven. Daarbij zorgt de vrouw vanaf de geboorte voor het kind. In de meeste gevallen staat de Vrouw alleen voor de opvoeding en verzorging van haar Kroost. En dit geldt niet alleen voor de Mens, zoogdieren, maar ook bij Flora & Fauna. Alles wat leeft kent het Vrouwelijk en Mannelijk geslacht. Men spreekt over Moeder Aarde en niet over Vader Aarde. Dus waarom leven wij al eeuwlang in een mannenwereld? Om een filosofische oorzaak hiervoor aan te halen. De kracht en de macht van de vrouw is oppermachtig en daarom zijn er zoveel volkeren, religiën die de vrouw enigszins onderdrukken. De vrouw moet die erkennen en voor zichzelf opkomen. Maar er zal één vuist gemaakt moeten worden om verandering teweeg te brengen. Deze vuist hoeft niet alleen door vrouwen gemaakt te worden, ook de mannen mogen hun stem laten horen. Immers; samen staan wij sterker.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Tirzah MonsantoLeuke Column Soraya!! Ben het helemaal eens met je! Like Soraya Semmohik nimmer een ander opdringen. Like Soraya SemmohThanks Miguel! Fijn dat je het in grote lijnen eens bent met mijn visie. Let wel; is mijn kijk op zaken en dat zal Like Miguel RodriguesGo, Women power Soraya! Hebben daarom ook 4 pittige dames in ons team ;) NIce blog en voel me totaal niet aangevallen, eens met bijna alles! Like