Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Recruitment is mensenwerk!

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 18:36

15779

1
Betere werving & selectie rendeert
Uit de praktijk is gebleken dat verkeerde werving en selectie resulteert in mismatches tussen organisatie en medewerker. Dit kost ongeveer 2,5 keer het jaarsalaris van de verkeerd geselecteerde kandidaat. Hoe kan er effectiever en efficiënter worden geworven en geselecteerd zonder te lang met openstaande vacatures te zitten? Een goed recruitmentbeleid of de werving en selectie uitbesteden aan professionele recruiters zijn oplossingen. Recruitment (vaak ook werving en selectie genoemd) verwijst naar het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature. Bron: bit.ly/1s3b5hp

Corporate organisaties moeten intern goed nadenken welke richting ze op willen gaan op lange- en korte termijn en met welke mensen zij dit het best kunnen bereiken. Deskundigheid is een belangrijke factor, maar ook het karakter van de persoon speelt een cruciale rol. De strategie, visie, normen en waarden; kortom de bedrijfscultuur moet ook aansluiten op de levensovertuiging van de kandidaat.

Voel kandidaten aan de tand
Organisaties doen er goed aan, om een goed referentie onderzoek te doen, zowel bij kandidaten uit Suriname als bijvoorbeeld uit Nederland. Regelmatig hoor ik van sollicitanten, dat diploma’s kwijt zijn geraakt of verbrand, terwijl je bij iedere faculteit een kopie van je bull met stempel van het examenbureau kan krijgen. Ook krijg ik vaak referenties van naasten, terwijl een referent van broer, zus, oom of tante natuurlijk nooit objectief kan zijn. Het meest opmerkelijke dat ik heb meegemaakt, is een kandidaat die met twee verschillende namen actief is. Misschien leed deze persoon aan schizofrenie, maar de kans is groter dat werd gehoopt op meer slagingskans op de arbeidsmarkt.

Voel een sollicitant goed aan de tand. En niet alleen inhoudelijk op CV en communicatieve vaardigheden. Want naar mijn mening vullen praatjes geen gaatjes. Geef de kandidaat een functie specifiek assessment. Een portfolio is mooi, maar laat mij ter plekke zien hoe je een oplossing of creatie kan opmaken.

Recruitment is geen ‘rocketscience’, maar wel een kwestie van mensenkennis. Zeven van de tien gesprekken verlopen soepel. Met soepel doel ik op de setting van het gesprek en de sfeer. De kandidaat voelt zich op zijn gemak om over van alles en nog wat te praten. Maar die ene die zich in het nauw gedreven voelt, heeft vaak een dubbele agenda of iets te verbergen. Vanzelfsprekend houd ik in gedachten dat zenuwen ook parten kunnen spelen. Daarbij let ik goed op lichaamstaal, ogen en stemintonatie. Daaruit kan ik vaak opmaken of een persoon zenuwachtig is of niet eerlijk is over zijn betoog.

Afsluitend wil ik de kracht van een goed recruitmentbeleid en strategie aanbevelen. Het binnenhalen van een passende en deskundige kandidaat is niet alleen belangrijk voor de continuïteit en de bedrijfscultuur van het bedrijf, maar zeker ook voor de reputatie.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like