Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Van passie naar onderneming

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 04:06

17190

1
De stijlvolle maatpakken van Tom Ford, designerjurken en de oogverblindende Louboutin pumps scoren eveneens unique selling points. Laatstgenoemde brand staat voor(rode) passie. Christian Louboutin weet als geen ander dat een mens zich zelfverzekerder voelt in een chique schoen. Als klein kind droomde Christian ervan om schoenen te maken. Hij glipte weg om in de nachtclubs naar de danseressen te kunnen kijken. En grapte dat hij ooit schoenen zou maken voor de dames. De eerste Louboutin is door onderscheidend karakter bewerkt met rode nagellak en zo is de rode zool als handelsmerk ontstaan. De ‘Lubu heels’ zijn ontstaan uit creativiteit en passie voor schoenen.

Kort geleden heb ik een nieuwe klant binnengehaald die gelooft in zijn eigen kracht en deskundigheid. De afgelopen jaren heeft hij een aantal tegenslagen moeten doorstaan. Het is fascinerend om waar te nemen dat hij niet gemakkelijk ontmoedigd raakt. Ondanks tegenslagen en critici blijft hij zijn doelen volgen op basis van zijn passie. Elke succesvolle ondernemer heeft passie. Het is de gedrevenheid om doelen te bereiken, no matter what the circumstances are. Gepassioneerde mensen vrezen niet om risico’s te nemen. Het geloof in eigen kunnen en het overwinnen van het onzekere is voor deze mensen al een doel op zich. Dit stralen ze ook uit naar de buitenwereld. Nagaan hoe het zit met jouw passie? Veron Goemans geeft tips over gepassioneerd leiderschap (zie: http://bit.ly/1xR9mAK).

Leiderschap
De vertaalslag van passie naar organisaties werkt ongeveer hetzelfde als bij de individu. Luister ook naar Oprah’s overtuiging over passie en leiderschap (zie: bit.ly/1psIkGp). Haar motto is: “ Nagaan wat je niet wilt, dat leidt tot wat je echt wilt doen”. Zij draait het achterhalen van passie om. Vergeet niet dat organisaties worden gevormd door een verzameling van individuen. Een leider visualiseert het HOE en WAAROM vanuit zijn passie en heeft ook een sterk geloof in het succes. Vervolgens trekt deze leider die mensen aan die bereid zijn om tot het uiterste te gaan omdat ook zij daarin geloven en er ontstaat verbinding. Zo werkt beïnvloeding en dit kan in verschillende situaties worden herhaald. Van kleine tot enorme organisaties als in privésfeer. Steve Jobs is een van de voorlopers van deze overtuiging. Wees geen volger, maar zorg ervoor dat je een leider bent die zich onderscheid en hét verschil maakt. Hiermee doel ik niet enkel op ondernemers en managers. Ook al ben je interieur verzorgster of tuinman. Als dat jouw passie is, zorg er dan voor dat je afwijkt van de concurrenten. Geef een extra service en zorg dat je van toegevoegde waarde bent voor de klant of werkgever. Jij maakt dan hét verschil. Toon eigen initiatief en zorg er in eerste instantie voor dat je voldoening haalt uit je werk.

Ga op zoek naar je eigen rode passie en creëer jouw eigen Louboutin’s
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like