Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Infrastructuur = ontwikkeling

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 20:54

5399

1
In Suriname erkend men de uitdaging die voor hen ligt. Er wordt voorzichtig geïnvesteerd in de infrastructuur maar de echte overtuiging mist nog. Bovendien leggen deze investeringen vrijwel allemaal de nadruk op het wegennet en worden de andere onderdelen van de landelijke infrastructuur te weinig benut.

Het wegennet van Suriname omvat ruim 9000 kilometer maar slechts 25% hiervan is verhard. Toch gaat vrijwel alle transport via deze wegen. Zwaar overbeladen vrachtwagens rijden af en aan en rijden de toch al slechte wegen nog meer kapot (jazeker, dat kan). Van wat eens een groter spoorwegnet was zijn nog twee spoorlijnen over. Beiden zijn inmiddels niet meer in gebruik.

Deze wegen worden gebruikt voor de handel in rijst, bauxiet, hout, bananen en goud, om maar iets te noemen. De transportkosten van deze gewilde goederen worden lopen deze slechte wegen erg hoog op en een groot deel van de winst van deze exportproducten gaat zo in rook op.

Suriname heeft, met al haar rivieren, veel binnenwater. Meer en effectief gebruik van de Commewijne, de Marowijne, de Corantijn, de Tapanahony, de Coppename en de Saramacca rivier kan volgens experts de eerder genoemde export verviervoudigen, met minder impact op het milieu. Bovendien schuilt er nog veel potentie in de verbetering van het transport van en naar de omliggende regio. Denk aan Brazilië, Venezuela en Guyana.

De hoge economische groei van Suriname past bij haar huidige label als ‘land in ontwikkeling’. Voor dergelijke landen geldt over het algemeen dat intensieve investeringen in de infrastructuur van groot belang zijn. Niet alleen wegens economische belangen zoals het tegengaan van armoede maar, zoals eerder genoemd, dus ook vanwege sociale ontwikkeling.

Voor een snel ontwikkeld land als Suriname, met haar kwetsbare infrastructuur, is het dus belangrijk om met verve te investeren in haar wegen, spoorlijnen, havens en vliegvelden. Een moderne infrastructuur is namelijk essentieel voor veiligheid, welzijn en een kwalitatieve samenleving.

Lees meer artikelen van Roeland op de website van Stichting Alenbo
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like