Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Soraya: "De strelende zoet warme wasem die mij keer op keer welkom heette"

🕔 Sunday, 7 Feb 2016 om 16:29

4887

2
Als ik terugkwam van vakantie uit Suriname had ik altijd een onbeschrijflijke heimwee. Gedurende het jaar leefde ik voor een groot deel naar december toe. Eenmaal aangekomen in Suriname, stapte ik het vliegtuig uit met de strelende zoet warme wasem die mij keer op keer welkom heette.

En nu woon ik er. Weloverwogen gekozen voor welzijn en ondernemerschap in Suriname. Vanzelfsprekend is het niet over rozen gegaan. Ik ben nou eenmaal westers geprogrammeerd en dat gaat soms botsen. Het 1e jaar heb ik mij geërgerd aan bepaalde zaken en ging ik regelmatig flink tekeer. Mijn directheid heeft mij vaker in problemen gebracht. Nu? Blijf ik –most of the time- kalm, speel tactisch in op ongeregeldheden en laat zaken op zijn beloop gaan. Dit betekent niet dat ik mij daarbij neerleg, maar ik accepteer dat zakendoen hier anders werkt. Ik kan het hiermee oneens of eens zijn. Maar dat is nu eenmaal de cultuur en wil ik hier wonen en werken dan zal ik daarin moeten laveren.

Persoonlijk vind ik het fijn om te reflecteren op mijn eigen aanpassingsvermogen. Niet zo lang geleden had ik een bespreking met een relatie. Mijn intentie was om af te tasten of er samenwerkingsmogelijkheden waren. Gaande het gesprek bleek er een familieconnectie. Voor mij was dat een bijkomstigheid en wilde gauw weer terugschakelen naar het zakelijk gedeelte. Hij bleef echter vasthouden aan dit nieuwe fenomeen in het dialoog. Ik kon dat maar niet begrijpen. Wij zitten toch hier om zaken te bespreken en niet de familiebanden? Het feit dat er een (familie)connectie was, bleek voor deze relatie en voor menig Surinamer een belangrijke waarde. Let’s be honest; het heeft zo ook zijn charmes. Mits de kwaliteit van kennis en vaardigheden ook wordt meegewogen.

Warmte, vrijheid en groeipotentie. Dat zijn de belangrijkste zaken die bij de gedachte aan Suriname naar boven komen. Elke dag als ondernemer is een reis. Een reis vol kansen en mogelijkheden. Zolang je niet lui bent, dan is er geld te verdienen.

Met FlexFocus onderneem ik actief in Suriname en faciliteer in Management Solutions, recruiting en projectmatig werken. Hoe ik op zakelijk gebied wil groeien? Momenteel met verschillende projecten bezig waarvan een paar revolutionair zijn te noemen. Daarbij heb ik het voorrecht dat ik mag samenwerken met professionals vanuit andere disciplines z.a. Finance, Accounting, Riskmanagement, IT Engineering en Marketing & Sales. Op basis van deze setting kan ik meer additionele expertises opdoen en dat is belangrijk voor het huidig ondernemersklimaat.

Op ApuraNetworks zal ik mijn ervaringen delen met de Apura community. Als het nu gaat om ondernemen, arbeidscultuur en verhoudingen of een luchtige column . Kortom; een bijdrage leveren to become part of a bigger picture!
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Alexandra LingerGoedemiddag Soraya, ik zou graag je wedervaren willen lezen. wil je deze aub delen? dank je wel. alexandra Like