Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Het CrowdFund project van een 24-jarige individualistische urbandanser

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 17:26

4788

1
Tussen het tweetal dansopleidingen waarvoor ik ben toegelaten heb ik mijn keuze laten vallen op de opleiding “Uitvoerend”/ “Docent dans” aan de Fontys Hogeschool voor Kunsten. Vanwege de doorstroom mogelijkheden om na het opleidingsgedeelte “Uitvoerend” meteen aan het opleidingsgedeelte “Docent dans” te kunnen beginnen. Sinds ik terug ben in april 2013, ben ik op zoek gegaan naar financiering. Ik moest in augustus 2013 al begonnen zijn met met studie, maar ik had helemaal geen reacties gehad alhoewel ik meer dan 30 brieven geschreven heb naar verchillende bedrijven en instanties. Ongeveer een maand geleden bracht mijn Hip Hop docent Mirrela Naarden Lieveld me op het idee bracht om structurele donaties te werven waarbij men per jaar €100 zou kunnen doneren. Ik heb mijn CrowdFunding project dus zodanig in elkaar gezet dat een ieder kan doneren. Als het nou in SRD of Euro geschied, eenmalig of structureel, een groot of klein bedrag.

Succesvolle benadering van eigen netwerk
Ik ben begonnen met het benaderen van mijn familie en kreeg na 1 jaar en 2 maanden van afwijzingen tot mijn grote verbazing eindelijk positieve reacties. In ongeveer een maand heb ik 60 toezeggingen kunnen krijgen voor structurele donaties!! Enkele voorbeelden... Drie mensen (mijn zus, tante en een vriendin) zullen mij ondersteunen met €200 per jaar. Één donateur zal mij steunen met €150 per jaar en mijn moeder zal haar bijdrage leveren met €1200 per jaar. De hogeschool begint in september en ik heb een maand extra de tijd gehad om alles in orde te maken. 

Uitdaging met de deadline
Als ik dit jaar niet wegga vervalt me toelating en moet ik opnieuw auditie doen. Ik ben nu ongeveer op de helft van een borg (€10.000). Ik heb ongeveer nog €4000 nodig om mijn inschrijving af te ronden. Naast crowdfunding geef ik ook les om aan het wat geld te genereren voor dit doelend. Ook doe ik gratis optredens op evenementen en vraag ik om een vrijwillige bijdrage. 

Mijn wil
Nederland heeft een rijke danscultuur met een hoog niveau aan dansexpertise. In Suriname is er op dit moment geen mogelijkheid om een professionele dansopleiding te volgen. Vanwege mijn uitgebreide danservaring en mijn bijzonder grote interesse voor dans zou ik graag de mogelijkheid krijgen om mij verder te specialiseren en te ontwikkelen. 

"I have a dream...."
Zodra ik afgestudeerd ben, wil ik terug keren naar Suriname om projecten op te zetten op middelbare scholen om het bewegen in de vorm van dans populairder te maken. Daarnaast zal ik een dansschool oprichten en theaterproducties choreograferen om dansers in Suriname ook een kans te geven en te ondersteunen in hun dromen. 

Intervieuw met ApuraNetworks 
Rohiet kwam op het idee om met een CrowdFund project te beginnen toen zijn moeder hem besloot te ondersteunen met een deel van het totale bedrag. "Gezien ik niet aan de alle financien kon komen dacht ik eraan om meer mensen te zoeken die me per maand zouden kunnen helpen", zegt Rohiet. Na het geweldig idee voorgesteld iemand voorgesteld te hebben, werd hij ontmoedigd. Volgens die persoon zou het in zijn nadeel werken als er een donateur uit zou komen te vallen. "Ik heb het toen maar gelaten. Later vroeg me docent om hetzelfde te doen maar alleen per jaar."

Wij vroegen ons af of hij zich ervan bewust was dat dit een CrowdFund actie was. Wij hebben deze jonge man namelijk gevolgd op Facebook. Hij voert zijn project precies uit zoals wij dat verwachten van de project initiators die hun project aanmelden op ons CrowdFund platform (Projects). Hij post video's, foto's en zijn verhaal op Facebook, via de media, kranten etc. Ook laat hij video's zien van zijn optredens zodat men weet waarom men hem moet ondersteunen. Hier draait het allemaal om. De reacties zijn door zijn inzet ook zeer positief volgens Rohiet. "Ze vinden het een goed en realistisch plan, maar ik word wel gewaarschuwd voor mensen die hun toezeggingen niet zullen nakomen om wat voor reden dan ook."

Hij deelt zijn advies voor de project initiators die zich aanmelden en al aan hebben gemeld bij ApuraNetworks.
"a.Stel het belang en doel van je project duidelijk vast.
 b. Wat is je plan B? Als dit niet lukt wat doe je met al dat geld dat je al binnen hebt?
 c. Lever een eigen bijdrage. Mensen willen weten wat jij allemaal doet om zelf geld te genereren.
 d. Maak een begroting en breng alles in kaart.
 e. Zorg ervoor dat je donateurs een tegenprestatie krijgen.
  f. Begin met het zoeken naar donaties bij mensen die jou kennen en weten waar je mee bezig bent.
 g. Doe aan promotie op verschillende kanalen (socialmedia, TV, radio, kranten enz.)
 h. Maak het aantrekkelijk voor mensen om te doneren. Geef ze zo min mogelijk werk.
  i. Maak je promo zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Het product bij mij is mezelf, dans. Ik post dus foto's en video's van mijn optredens.
  j. Post zo nu en dan hoe ver je bent met de donaties zodat mensen zien dat wat je doet, CrowdFunding, wel werkt. 
 k. Wees creatief en origineel in alles wat je doet. Hierdoor val je meteen op!
  l. Je moet mensen kunnen overtuigen. Probeer niet onzeker over te komen en zorg ervoor dat je pitch kort maar krachtig is (hooguit 3 minuten).", aldus Rohiet Tjon Poen Gie. Bekijk zijn meest recente video hier.

Het ApuraTeam wenst jou het allerbeste toe. Je bent al zo ver gekomen... you can consider it done!
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like