Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

De nieuwste trend: CROWDFUNDING

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 18:55

4894

1
Het is een product van de financiële crisis. De banken zijn huiverig in het toekennen van leningen en startende bedrijven zijn hier de dupe van. Met behulp van crowdfunding kunnen deze ondernemers toch aan de benodigde opstartkosten komen. Het is kinderlijk eenvoudig. De meest voorkomende methode: het geld komt binnen via speciale online platforms die zo de fondsenwerving coördineren. De verschillende ondernemers en hun plannen worden hier ‘uitgestald’ voor het publiek. Wanneer er eentje aanspreekt kan de bezoeker via de site een bedrag naar keuze investeren. Dit kan dus zo klein of groot zijn als de investeerder zelf wenst. Hierdoor kunnen ook minder kapitaal krachtige personen worden aangewend door startende bedrijven. Een regelrechte goudmijn is bloot gelegd.

Het duurde dan ook niet lang voordat het concept werd ingezet voor non-profit doeleinden. Allerlei initiatieven vinden sindsdien steun bij talloze mensen die wel een euro over hebben voor een project dat hen in het hart raakt. Het zijn deze fondsen die de kleinere projecten mogelijk maken die anderzijds niet konden worden gerealiseerd.

ApuraNetworks is een dergelijke organisatie die een online platform voor non-profit crowdfunding aanbiedt. ApuraNetworks tracht met haar netwerksite zoveel mogelijk mensen in contact te brengen ten behoeve van de ontwikkeling van Suriname. Non-profit organisaties kunnen eenvoudig een project op apura.org publiceren en het benodigde bedrag aangeven. Vervolgens zijn het de mensen, de ‘crowd’, die de fondsen moeten aanleveren.

Volgens ApuraNetworks-oprichter, Miguel Rodrigues, komt er jaarlijks 16 miljoen euro Suriname binnen vanuit Surinamers in de diaspora. ApuraNetworks zou hier graag aan bijdragen door deze Surinamers én anderen te activeren door middel van een crowdfunding platform op hun netwerk site. Momenteel wordt door ApuraNetworks onderzocht hoe deze crowdfunding het beste kan worden afgestemd op Suriname. Benieuwd? Neem eens een kijkje op de Start Your Project page. Stichting Alenbo!’s eigen vrijwilligersproject staat er ook tussen!

Lees meer op de website van Stichting Alenbo
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like