Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Xavier Robles de Medina: Het woord kunst gebruik ik niet om mijn werk te beschrijven.

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 20:54

5759

1
Bachelor of Fine Arts
Xavier studeerde Magna Cum Laude af en mag zich sindsdien Bachelor of Fine Arts noemen in twee richtingen: animatie en schilderen. Hij is heel voorzichtig met het woord ‘kunst,’ oftewel ‘art’, wat hij persoonlijk niet gebruikt om zijn werk te omschrijven. “Het wordt zo algemeen gebruikt om aan te geven dat iets inzicht vergt, een ontzettend vaag woord zonder specifieke beschrijvingspotentie” aldus Xavier. Hij gebruikt liever woorden die een directe relatie met zijn werk hebben. “Dus die beschrijven wat ik letterlijk maak, zoals grafiet tekening, of keramisch reliëf.”

Traditionele materialen en technieken
De laatste tijd is Xavier voornamelijk bezig geweest met een serie grafiet tekeningen. “Ze zijn gebaseerd op collages die ik heb gemaakt van advertenties voor haarproducten. Ik heb een sterke passie voor traditionele technieken en materialen. Voor deze tekeningen zoek ik naar een klassieke taal of lijn in die moderne advertenties. De grafiet tekeningen hebben dus invloeden van de moderne advertentiecultuur en fotografie, maar gerealiseerd door een neoklassieke ambachtelijkheid en gevoeligheid.”

Het zit in het bloed
Momenteel werkt Xavier aan een serie keramische werken. “De vormen van de keramische werken zijn gebaseerd op mijn tekeningen.” Vanwege zijn huidige interesse kijkt hij vaak ook naar het werk van andere keramisten en beeldhouwers. “De drie waar ik echt dol op ben zijn Vincent Fecteau, Ruth Duckworth, en Ken Price.” Wat betreft Suriname heeft Xavier ook een lijstje favorieten. “Natuurlijk Stuart Robles de Medina, hij zit letterlijk in mijn bloed. Verder vind ik het werk van Marcel Pinas en Kurt Nahar interessant vanwege het sociaal commentaar dat ze door middel van inventieve re-interpretatie van objecten uitdrukken.”

‘Ik hoop dat ze weglopen met meer vragen dan antwoorden.”
Xavier wil dat mensen na het zien van zijn werk een optimistischere kijk op de wereld hebben. “We leven in een vluchtige en vaak ongeïnspireerde wereld. Door een gevoelige toepassing van goed uitgewerkte ideeën, hoop ik mensen aan het denken te zetten over traditie, ambacht, cultuur, en moderne visuele taal en afbeelding. Ik hoop dat ze na het bekijken van mijn werk weglopen met meer vragen dan antwoorden.”

It Begins on Paper
Van 16 mei tot en met 15 juni zal Xavier samen met acht internationale kunstenaars (o.a. Swoon en Greg Haberny) deelnemen aan een groepsexpositie ‘It Begins on Paper,’ in New York. “Het is voor mij heel spannend dat ik nu opgenomen ben in het programma van de Catinca Tabacaru Gallery. Ik heb daar drie tekeningen hangen en verheug me op toekomstige exposities met de Gallery op hun nieuwe locatie in Manhattan.” Wie niet de mogelijkheid heeft naar New York te gaan en nieuwsgierig is geworden, kan terecht op Xavier’s website of zijn Facebook-pagina waar onder andere een aantal van zijn keramische werken te zien zijn.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like