Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Facebook in de jungle

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 20:54

4978

1
Het feit dat mobiele technologie steeds meer toegankelijk wordt voor mensen die wonen in geïsoleerde gebieden die doorgaans moeilijk te bereiken zijn vanwege allerlei natuurlijke obstakels, is toch op zijn minst bijzonder te noemen. Dit drong bij het team van Alenbo! pas kort geleden door. Ons werk brengt ons dagelijks in contact met vrijwilligers en partners in Suriname. Door de verspreiding van telefonie en internet communiceert Utrecht steeds eenvoudiger direct met Langetabbetje in het binnenland, met alle voordelen van dien.

Van Suriname tot Ghana tot Kenia tot Cambodja; vooruitgang op het gebied van mobiele technologie heeft vele levens in ontwikkelingslanden drastisch veranderd. Het transformeert de manier waarop men zaken doet, het maakt publieke diensten toegankelijker en het ‘democratiseert’ innovatie door middel van verbeterde onderlinge communicatie. In het onderwijs helpt het scholen, docenten en ouders met nuttige tips en programma’s om kinderen sneller en beter te laten leren. Belangrijke ontwikkelingen dus.

Wereldwijd komt mobiele technologie op als dé dominante methode waarop economische mogelijkheden zich uitstrekken aan de mensen. Uit onderzoek van de Wereldbank blijkt dat (kleine) bedrijven die telefonie en internet intensief gebruiken productiever zijn, sneller groeien, meer investeren en meer winst maken. Het onderzoek verbindt een toename 10% in snelle internet verbindingen in ontwikkelingslanden aan 1.3% extra economische groei.

De vlotte schakeling tussen Alenbo! en haar partners is alleen mogelijk dankzij deze toenemende telefonie- en internetverbindingen in het Surinaamse binnenland. Het succes van onze projecten is hiervan afhankelijk. Het geeft aan hoe mobiele technologie actief bijdraagt aan verandering in een ontwikkelende wereld en dat het hard op weg is het hele idee van communicatie in dergelijke gebieden te transformeren.

Lees meer op de website van Stichting Alenbo.
Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like