Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Diego Wolf- Namidi, de drijvende kracht achter de ICT- opleiding van UNASAT

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 17:22

10459

1
Kort voor mijn vertrek uit Nederland heb ik samen met twee vrienden (Navarro Liesdek en Michel Grens) het ICT-bedrijf \"Namidi\" opgezet. Na terugkeer in Suriname kwamen wij, via onze onderneming, er gauw achter dat er een enorme behoefte is aan opmaat ICT-oplossingen en er een schaarste aan goed opgeleid technische ICT- personeel. Na deze waarneming werd ik herinnerd aan mijn droom en werd de drang om deze te concretiseren alsmaar groter.

 

Het gebrek aan goed opgeleid technische ICT-personeel werd niet alleen door \"Namidi\" waargenomen, maar ook door enkele vrienden van mij. Samen met deze vrienden (Nawien Debipersad, Doric Ramlakhan en Vikaash Sookha) hebben wij de verschillende ICT behoeften in Suriname in kaart gebracht. Aan de hand van deze ICT behoeften hebben wij de inhoud van de opleidingen, Bedrijfskunde Informatica, Software Engineering en System Network Engineering samengesteld.

 

Met het ontwerp van de drie ICT-opleidingen hebben wij de hogeschool UNASAT (University of Applied Science and Technology) benaderd voor een samenwerking. Het voorstel voor een samenwerking werd positief ontvangen. Hierna zijn wij ongeveer een jaar bezig geweest om de inhoud van de opleidingen verder aan te passen aan de Surinaamse ICT behoeften en partnerschappen aan te gaan met lokale bedrijven en buitenlandse instellingen. De opleiding is inmiddels een feit. De intro week is inmiddels afgerond en ons openingscollege is op 25 oktober 2013.

 

Persoonlijk heb ik met veel passie aan dit project gewerkt, omdat twee van mijn grootste passies (ICT & Suriname) samenkomen in dit project. Met dit instituut willen wij een voorbeeld zijn voor alle ICT-opleidingen in het Caribisch gebied. Wij hopen met dit project meerdere Surinamers te inspireren om samen keihard te werken aan de ontwikkeling van ons land Suriname.

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like