Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Stukadoro maakt zich hard voor de Surinaamse student

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 20:50

8240

1
Zelf hebben wij en vele anderen die begeleiding gemist, toen wij in de laatste klas van de middelbare school zaten in Suriname. Het gevolg daarvan is dat veel jongeren een verkeerde studiekeus maken of niet volledig gemotiveerd beginnen aan hun vervolgopleiding.

 

Waarom wil ik verder studeren? Wat wil ik bereiken? Wat zijn mijn dromen? En wat zijn mijn mogelijkheden? Het is belangrijk om studenten perspectief te bieden op de mogelijkheden die zij hebben na hun studie. Zo kan er gericht een studiekeus gemaakt worden in het belang van de student, maar ook in het belang van Suriname. Stukadoro probeert verandering te brengen door in Suriname op middelbare scholen trainingen te geven die zich richten op motivatie en studiekeus. Wij geloven dat middels goede voorbereiding studenten een succesvolle loopbaan tegemoet kunnen gaan. Hier maken wij ons hard voor. Het lukt nog niet om alle middelbare scholen in Suriname te bereiken, maar dat is wel het streven.

 

Suriname biedt steeds meer opleidingsmogelijkheden. Dat is een positieve ontwikkeling. Echter is het aanbod nog beperkt in vergelijking met het aanbod aan opleidingen in het buitenland. Er is ook een geringe keuze aan masteropleidingen. Bij Stukadoro wordt er daarom ook gekeken naar het creëren van studiemogelijkheden. Er wordt nauw samengewerkt met de hogescholen en universiteiten van Nederland en België. We willen verder uitbreiden, want ook dichterbij huis zijn er mooie studiemogelijkheden in landen zoals Brazilië en Trinidad.

 

Er worden aparte trainingen verzorgd voor de groep studenten die naar het buitenland gaan. Elk jaar gaan er ongeveer 200 studenten naar Nederland voor een vervolgopleiding. Deze groep wordt voorbereid op de komst naar Nederland, zodat zij een goede start maken en onnodige problemen voorkomen worden. In Nederland worden deze studenten gemonitord en houdt Stukadoro een database bij met de gegevens van de Surinaamse studenten in Nederland. Zo wordt er inzicht gecreëerd in het Surinaamse kader dat zich in Nederland ontwikkelt.

 

Er gaan nog niet zoveel Surinaamse studenten naar België, maar België heeft veel mogelijkheden voor de Surinaamse doelgroep. Ten eerste is een studie in België goedkoper dan in Nederland en zijn er ook nog beurzen beschikbaar voor Surinaamse studenten die een masteropleiding willen. Die mogelijkheden willen we in samenwerking met universiteiten en andere organisaties uit België beter uitdragen naar de studenten in Suriname. Binnen Stukadoro wordt er gewerkt aan het bevorderen van het succes van de Surinaamse jongeren.

 

Alles kan, we moeten het alleen willen en doen!

 

Ananta Khemradj, Co-founder

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like