Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Simone Spong- De drijvende kracht achter Suriname Stars

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 19:09

5451888

2
Ik heb, zover ik me kan herinneren, altijd een sterke creatieve drang gehad. Ik wilde van alles ontwerpen en ik schreef altijd teksten en vond met \'woorden spelen\' altijd heel leuk. Ik was een grote fan van muziek en luisterde bij elke song heel goed naar de teksten. Ik kon ook echt alle liedjes meezingen. In mijn jeugd maakte ik van slogans graffiti tekeningen. Zo uitte ik mijn creativiteit, daarnaast schreef ik pakkende raps met een inhoudelijke boodschap, dit deed ik vooral in het Engels en het Surinaams.

 

Wat ons als Surinaams gezin typeerde was de afkomst van mijn moeder, ons uiterlijk en natuurlijk mijn moeder haar Surinaamse gewoontes. Er werd bijvoorbeeld altijd goed gezorgd voor het eten. Ja, wij houden wel van een goede maaltijd. Mijn moeder is een hele goede kok en ik wilde ook heel graag lekker kunnen koken, alleen wilde mijn moeder altijd graag zelf koken, dus ze liet slechts de voorbereidingen aan mij over. Maar ik wilde het echte werk doen, dus na het doorlopen van de nodige opleidingen, werd ik kok. Ook daarin herleefde mijn creatieve drang. Ik maakte supermooi schotels en schalen op en ik vond het leuk van producten de lekkerste combinaties te maken. Dit werk heb ik zo\'n 20 jaar verricht. In de loop der tijd had ik mijn vakmanschap middels opleidingen en cursussen aardig uitgebreid en eindigde als hoofdkeuken.

 

Naast mijn werk heb ik altijd creatieve hobby\'s gehad. Ondanks dat ik niet typisch Surinaams was opgevoed, had alles in mijn doen en laten onbewust toch een Surinaams tintje of een Surinaamse ondertoon. De Surinaamse taal is ons niet letterlijk geleerd, maar ik beheerste de taal in woord en geschrift. In 1997 begon ik Spong Lyrics & Rhymes, een teksten en geboortekaarten bureau. Ik verkocht geboortekaartjes met bruine dogla en mokka baby\'s, voorzien van Surinaamse geboorteteksten. Ik kreeg reacties en klanten uit de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Inmiddels is het bureau uitgegroeid tot Spong Design, wenskaarten voor elke gelegenheid. Ik ontwerp familie en zakelijk drukwerk en ik bouw websites, binnenkort lanceert Spong Design haar webshop met wenskaarten, presentjes en bedankjes.

 

In 1999 begon ik als radioprogrammamaker bij de Surinaamse radio. Het presenteren en alles eromheen beviel me zo goed dat deze uit de hand gelopen hobby inmiddels is uitgegroeid tot een zelfstandig lokaalstation met actieve vrijwilligers. We hebben wekelijks 15 uur zendtijd en maken professionele en zeer gevarieerde programma\'s. Een soort van lifestyle magazine via kabel, ether, online en mobiel te beluisteren. Nieuws, actualiteiten, cultuur, muziek, entertainment, food, empowerment, gasten en artiesten, het komt allemaal aan bod via Club-ParadiseFM.

 

Naar aanleiding van een wekelijks radioprogramma genaamd \'In the spotlight\', waarin ik een Surinaamse artiest in de spotlights plaatste, ontstond het idee een website met informatie over actieve en voorbeeldige Surinamers te maken. Voor \'In the spotlight\' deed ik een hoop research naar achtergronden en informatie over betreffende personen. Ik wilde namelijk wat meer dan standaard informatie laten weten. De culturele achtergrond en drijfveren waren even belangrijk als het bijvoorbeeld uitgebrachte boek of de gelanceerde cd . Na gebruik in het programma, vond ik het zonde deze informatie weg te gooien en besloot de info online te zetten. Er werd zeer positief gereageerd door vele Surinaamse bekende en inmiddels is SurinamStars uitgegroeid tot de best gerubriceerde databank van Surinaamse bekende en minder bekende op het internet. We hebben een hoop talent bij elkaar en dat wordt middels SurinamStars prachtig uiteengezet. Talentvolle Surinamers van over de hele wereld. Niet alleen de Nederlandse-Surinamers staan op de website gecategoriseerd, maar ook actieve en talentvolle Surinamers uit Suriname, Curaçao Amerika en zelfs uit Italië staan erop. De site wordt goed bezocht en niet alleen door fans of luisteraars, maar ook door verschillende mediakanalen die op zoek zijn naar Surinaamse bekende of minder bekenden. Maar ook diverse boekingskantoren, reclamebureaus, casting en stemmenbureaus zoeken via SurinamStars naar de juiste persoon of match. SurinamStars is geregeld tussenpersoon voor diverse Surinaamse en Allround bands op partijen of evenementen.

 

SurinamStars heeft door de jaren heen al vele matches en contacten kunnen leggen tussen vraag en aanbod. Maar dat was niet het voornaamste doel van de website. Tonen dat Surinamers kwaliteit hebben, getalenteerde en creatieve mensen zijn, was het voornaamste doel. Want Surinamers hebben talent, maar kunnen op de één of andere manier dit niet in gezamenlijke sfeer tot uiting brengen. Dat vind ik wel jammer. Je hoort het steeds weer om je heen. Ik vind mezelf daar veel verder in. Ik wil graag samenwerken, samen delen, en van elkaar leren. Ik ben niet bang dat men iets van mij leert, of iets van mij overneemt. Want de gaven, talenten of de creativiteit die de lieve Heer je heeft toebedeeld, pakt niemand je af! Met SurinamStars en ook met Club-ParadiseFM wilde ik het tegendeel bewijzen. Ik ben trots op wat men kan en bereikt, helemaal als het een kondreman betreft en dat toon ik middels onze radioprogramma\'s en SurinamStars.

 

SurinamStars ondergaat op dit moment een metamorfose. De website is verouderd en voldoet niet aan de huidige sociale en mediale mogelijkheden. Het is een enorme onderneming, maar de bezoekersaantallen en positieve reacties tonen aan dat de inzet het waard is om ervoor te gaan. We houden jullie op de hoogte van de lancering, maar om een tipje van de sluier op te lichten, het word een geweldig mooi en toegankelijke site. Surinamers zullen er weer prachtig op geportretteerd worden.

 

Maar het is niet makkelijk om in de media actief te zijn. Naast creativiteit moet je ook zakelijk onderlegd zijn. Je steekt enorm veel tijd in activiteiten en tijd = geld. En dat ontbreekt vaak. Altijd afhankelijk van adverteerders of sponsoren zijn breekt op, helemaal in deze financieel negatieve tijden. Gewaardeerd worden om je creatieve inzet en kunnen is een enorme boost, maar vult nooit je portemonnee. Dat wil niet zeggen dat alles direct geld moet kosten, want waar zijn de \'vriendendiensten\' en samenwerking gebleven? Op dit moment probeer ik een doorstart in mijn toekomst te maken. Wat wil ik nog allemaal realiseren en wat heb ik daarvoor nodig. Dat zijn de issues die mij momenteel bezig houden. Het liefst werk ik 100% voor mezelf, het werk ligt er. Dat wil zeggen de gemeenschap voorzien van radioprogramma\'s, SurinamStars het grootste Surinaamse platform maken, en mijn webshop actief en succesvol laten floreren. Ik heb altijd naast een fulltime baan \'de overige werkzaamheden\' moeten uitvoeren. Dat betekent dat ik me nooit 100% kon geven, dat is door omstandigheden omgedraaid. In januari 2013 kwam ik wegens reorganisatie op straat te staan en kon meer tijd steken in de door mij opgerichte bedrijfjes. Ala ogri e tya wan bun zegt men... Nu is het alle zeilen bijzetten, maar ik kan natuurlijk alle hulp gebruiken.

 

www.spongdesign.com / www.club-paradisefm.com / www.surinamstars.com

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
× Hallo meneer/mevrouw.
U dromen van het kopen van een huis, dan bouwen of verbouwen van uw huis?
Noodzaak om te creëren van orde in uw financiën?
Ik heb een kapitaal dat wordt gebruikt voor het toewijzen van korte en lange termijn aan personen voor 5000 € tot 1.000.000 € voor elke serieuze persoon die wil deze lening, rente van 3% per jaar volgens het vooruitbetaalde bedrag geboekt als zijnde bijzonder wil niet schenden van de wet inzake woeker. Het is mogelijk voor een periode van 3 tot en met 25 jaar maximale terugbetaling volgens het geleende bedrag. Het is aan u of voor de maand. Enkel benieuwd zijnd een certificaat van erkenning van schuld en zelfs sommige handgeschreven delen. Je hoeft niet de gebruikelijke schuldigen; Bank en verbod op banken, of liever gezegd hebt u een project en moet financiering, slechte krediet moeten geld map of om rekeningen, te betalen fonds om te investeren in bedrijven. Dus moet voel je vrij om me te contacteren voor in real time met: Email: lorenagadagada@gmail.com
Like