Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Het verhaal achter Caribbean Athletes Improvement Agency

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 00:46

8025

1
. Toen ik 10 jaar oud was, wist ik zeker dat basketbal \'mijn ding\' was. Ik heb jarenlang in Suriname gespeeld met het doel mezelf \'ready\' te maken \'for the big leagues\'. Met NBA voor ogen deed ik alles wat nodig was om beter te worden en mezelf de beste kansen te geven. Dat betekende onder andere urenlange gymsessies, lange afstanden afleggen en korte slaap periodes.

 

Het harde werk werd uiteindelijk beloond, toen ik de kans kreeg college basketbal te spelen in de USA. \"This was the first step of the master plan\". Maar het ging niet zo \'smooth\' als ik gehoopt had, wat voornamelijk te wijten was aan mijn onwetendheid. Ik moest me een weg banen door grote hoeveelheden informatie om achter bepaalde zaken te komen en heb daardoor veel effectieve tijd verloren.

 

Ik zag het als mijn verantwoordelijkheid om deze ervaring met de jonge sporters in Suriname te delen. Ik heb me toen voorgenomen de weg voor hen te plaveien, zodat zij niet, net als ik, door een dal gaan. De bedoeling was de jonge basketballers bewust te maken van het feit dat hun droom niet ver buiten bereik ligt, maar dat ze die slechts kunnen realiseren door hard te werken, zaken goed voor te bereiden, alert te zijn en de kansen te grijpen die worden aangeboden. Ook wilde ik mijn dankbaarheid tonen aan het ministerie van Sport en Jeugdzaken, op wie ik altijd een beroep kon doen.

 

Het begon als een vakantieproject \'Yves\'s way of giving back\'. Het lukte mij om twee coaches van een top basketbal academie zo ver te krijgen om naar Suriname te komen voor het verzorgen van een basketball camp. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met de Regional Sport Academy(RSA).

 

Toen het plan bekend werd gemaakt, waren alle jonge basketballers erg enthousiast. Het eerste kamp was een groot succes. Door Impact Basketball Academy werden zes \'scholarships\' aangeboden aan basketballers en coaches. Onder de geselecteerde basketballers bevonden zich vijf Surinamers en een Guyanees. Na het eerste RSA- basketball camp, is het besluit genomen om het camp open te stellen voor de overige Caribische landen.

 

Het ligt in de bedoeling, om van de 14 Caricom lidstaten twee spelers uit te nodigen. Het gastland zal met het grootste aantal deelnemers participeren. Voor een vlot verloop van dit camp, zullen er acht coaches nodig zijn. Het gastland participeert met twee coaches. De overige coaches zullen komen uit zes lidstaten.

 

De missie van het camp is: Het verbeteren van de fundamentele basketbal- vaardigheden van jonge Caribische basketbalspelers. Het bieden van de gelegenheid om succes te boeken in de basketbalwereld en misschien wel het allerbelangrijkste; het creëren van een succesvol leven.

 

Met het doel, het geheel professioneler aan te kunnen pakken, werd de stichting CAIA opgericht. CAIA staat voor Caribbean Athletic Improvement Agency en richt zich op het ontwikkelen, motiveren en inspireren van de Caribische jeugd door middel van sport. De focus ligt niet alleen op de sport, want er wordt een duidelijke link gelegd tussen sport en educatie. Het streven is namelijk niet alleen om goede sporters te ontwikkelen in de regio, maar ook volwaardige persoonlijkheden.

 

Een van de nieuwste projecten van CAIA is Sporting Caribbean. Het eerste Caribische sportblad dat de Caribische sporter wereldwijd een stem zal geven. Samen met een zeer getalenteerde en toegewijde groep is de eerste Caribische sportmagazine samengesteld. In het Caribisch gebied wonen veel getalenteerde, gemotiveerde en toegewijde jonge atleten. Echter, door het gebrek aan middelen, training en coaching, worden deze atleten vaak niet opgemerkt. Sporting Caribbean zal zich toeleggen op het markeren van opkomende atleten in het Caribisch gebied.

 

Het lukt slechts een kleine groep sporters om een scholarship te krijgen. In deze geselecteerde groep bevinden zich een aantal Caribische sportstudenten. Deze Caribische atleten zijn succesvol op het veld, in de klas en in de samenleving. Daarom wil CAIA een deel van de fondsen, verkregen uit de verkoop van het tijdschrift, gebruiken om beurzen beschikbaar te stellen aan getalenteerde Caribische atleten. Op die manier wordt de jeugd in de gelegenheid gesteld een hogere opleiding te genieten en hun atletisch vermogen te ontwikkelen. Bovendien wil CAIA investeren in coaches, workshops, apparatuur, uitrusting en high performance kampen. De sporters met een beperking willen wij van de CAIA ook belichten. Wij voelen ons verplicht om de sport in het Caribisch gebied zodanig te ontwikkelen dat de sporters, dus ook de sporters met een beperking, uitblinken in de sportwereld.

 

Sporting Caribbean, sportblad...Reading helps us grow!

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like