Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Janine Antonius, de eerste Surinaamse Podotherapeut

🕔 Sunday, 7 Feb 2016 om 16:30

13867

3

Op 15 augustus 2005 vertrok ik samen met mijn moeder richting Nijmegen waar mijn nicht, die ik als zus beschouw, ons opwachtte. \'\'Ik vond het heel vreemd om aan te komen in een totaal ander land met een andere mentaliteit , waar men toch dezelfde taal spreekt\'\'.

 

Het eerste jaar van geneeskunde was best zwaar en vergde veel discipline van mij, wat voor mij nieuw was, omdat ik op het atheneum vrij makkelijk studeerde. Ik had bij drie vakken net een 6 gehaald . Aan het eind van het jaar had ik nog 4 vakken te doen. Een voldoende behalen voor een van die 4 vakken, MPV, was noodzakelijk voor het behalen van mijn P. Ik heb 3 keer herkanst, maar een voldoende haalde ik er niet uit.

 

In het tweede jaar realiseerde ik mij, dat ik opzoek moest naar een praktische opleiding. Enkel studeren bleek niets voor mij. Ik begreep dat ik praktisch te werk moest gaan. Vanaf kinds af aan wilde ik arts worden, misschien wel omdat ik niet bekend was met andere studiemogelijkheden . Ik wist , behalve de studie verpleegkunde, geen andere studierichtingen in de medische zorg . Uiteindelijk heb ik op aanwijzing van mijn moeder meegedaan aan een open dag van de studie Podotherapie in Eindhoven. Tijdens de open dag was ik meteen verkocht. Dit was het!

 

1 september 2007 begon ik aan de vierjarige opleiding Podotherapie te Eindhoven. Ik reisde toen elke dag van Nijmegen naar Eindhoven, want ik had in deze stad nog geen vrienden en huisvesting. Maar al heel snel had ik een hele leuke vriendenkring opgebouwd en ik verhuisde naar een studentenhuis in Eindhoven. Die vier jaar in Eindhoven, zijn mooie jaren in mijn leven geweest . Als persoon ben ik enorm gegroeid; Ik heb een bredere visie gekregen en ben mezelf tegengekomen. In juli 2011 studeerde ik af als eerste Surinaamse podotherapeut!

 

Mijn carrière begon in september 2011 in het Hofpoort Ziekenhuis te Woerden in een Podotherapie praktijk. Het sollicitatiegesprek met mijn werkgever was heel aangenaam en het klikte goed tussen ons. In mijn eerste jaar raakte ik heel erg gestrest en depressief, omdat ik het gevoel kreeg dat ik niets goed deed. Dat gevoel is ontstaan door de wekelijkse of soms dagelijkse feedback van mijn werkgever. De feedback was bedoeld om mij te laten uitgroeien tot de beste podotherapeut. Ik had zelf in het sollicitatiegesprek aangeven dat ik graag de beste wilde worden. Ik merkte dat ik dingen op mijn manier wilde aanpakken en zij, als eigenaar van de praktijk, op haar manier. Ik heb wijze lessen geleerd, maar dit werkte niet. Na 2,5 jaar had ik er genoeg van en nam in april 2013 ontslag.

 

Ik nam een ander baan aan en na goed te hebben nagedacht over mijn situatie, kwam ik op het briljante idee terug te gaan naar mijn geboorteland en daar een praktijk op te zetten. Geen gezeur meer met werkgever. Ik Janine Antonius wil zelf ondernemen...mijn eigen bedrijf opzetten en voor mezelf zwoegen. De gedachte spookte al langer door mijn hoofd , maar op de een of andere manier had ik toch een angst om deze stap te ondernemen. Ik was immers heel goed geïntegreerd binnen de Nederlandse samenleving en kon goed overweg met de mentaliteit. Bovenop de depressiviteit en frustratie die ik doormaakte in mijn eerste jaar in de praktijk, bemerkte ik ook vooral in de winter een soort dagelijkse routine; Van huis gaan in het donker en het terugkomen in het donker. Op een gegeven moment kwam ik elke ochtend rond dezelfde tijd op weg naar mijn werk dezelfde mensen tegen op hun vaste zitplek. Toen kreeg ik heimwee naar Suriname. Het land waar een hele andere mentaliteit heerst en alles gaat met de \"no spang houding\".

 

Teruggaan naar Suriname is tijdens mijn studiejaren nooit in mij opgekomen, maar eenmaal aan het werk, kwam ik er al gauw achter dat werken voor een werkgever niet mijn passie is. Ik heb een besluit genomen en vertrok 30 augustus 2013 naar Suriname om hier mijn eigen praktijk te openen, en ook om mijn kennis en kunde te delen met mijn landgenoten. In mijn eigen praktijk zal ik samenwerken met mijn moeder, zij is gespecialiseerd medisch pedicure. Ik ben nu wachtende op de apparatuur die eind november 2013 moet binnenkomen en dan heet ik je graag welkom in JAAN\'s kliniek.

 

Janine Antonius (Podotherapeut)

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like
Gradje LamersHoi, leuk te lezen. Ik heb in 1986 de opleiding gedaan maar ben uiteindelijk in een totaal andere branche terecht gekomen. Ben benieuwd naar je praktijk ervaringen in Su! Like Gradje Lamerstest Like