Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Het verhaal achter Equals Positivity

🕔 Tuesday, 9 Feb 2016 om 20:50

34984

1

Van mijn leeftijdsgenoten verwachtte ik het wel, maar sommige volwassenen keek ik vol verbazing aan. Alhoewel ik mij af en toe echt een allochtoon voelde, was ik niet alleen. Mijn familie was tenslotte om mij heen! Vooral mijn broer leerde me om me er niet te veel aan te storen. Hij nam het vaak voor mij op als wij samen op zwemles zaten. Ik kon altijd een beroep op hem doen. Mijn grote stoere broer leek wel mijn engel op aarde.

Ik kan me de dag nog herinneren dat ik deze rol wilde vervullen. We waren in het zwembad waar we wedstrijden moesten zwemmen. We vuurden elkaar altijd aan, maar dit keer zwom hij vlak na mij en heb ik niet naar zijn wedstrijd gekeken. Plotseling kwam een van de jonge zwemmers naar mij toe en vroeg of ik het al gehoord had; mijn broer zijn schouder was uit de kom. Alsof ik wist hoe ernstig zo iets kon zijn, maakte ik me heel erg zorgen. Hij deed stoer zoals gewoonlijk; geen vuiltje aan de lucht. Alhoewel hij op top niveau zwom, is hij kort na deze dag gestopt met zwemmen. Hij bleek een zware blessure te hebben en volgens hem zou de revalidatie te lang duren. Dit was natuurlijk een diepe teleurstelling voor hem. Desondanks liet hij dit nauwelijks blijken aan de buitenwereld, vooral niet aan zijn zusje. Ik was twaalf jaar toen mijn broer zichzelf het leven ontnam. Het is duidelijk dat hij het licht aan het einde van de tunnel niet meer zag, ondanks zijn vele andere capaciteiten. Op de dag van mijn broer zijn overlijden, begon mijn pad naar mijn doel in het leven. Ik heb uit deze gebeurtenis veel kracht en wijsheid gehaald. Ik zag het positieve in elke tegenslag.

Ik ben inmiddels 22 jaar en ik ben er zeker van dat er nog meer tegenslagen zullen volgen. Ik stel me open en ga de confrontatie aan. Ik praat alles van me af en los alle problemen zo goed als mogelijk op. Door deze capaciteit zijn een aantal mensen op mijn pad gekomen die een vriend nodig hadden om hen op te peppen. En dat deed ik maar al te graag. Een ieder verdient zo’n vriend, een luisterend oor en een goede peptalk.

Ik wilde met deze capaciteit wat doen. Ik kon me herinneren dat mijn broer niet naar een psycholoog wilde gaan. Hij zei dat hij niet gek was. Dat was hij zeker niet. Ik wilde suïcidale jongeren beschermen tegen dat onterechte gevoel. Het was voor mij al duidelijk dat de drempel om te praten over problemen veel lager lag als je in gesprek ging met een vriend. De grote vraag was ‘Hoe kon ik bevriend raken met zij die suïcidaal gedrag vertoonden om hun problemen op te lossen zonder dat zij wisten dat dat mijn bewuste doel is?’. Hoe bereik je die groep? ‘ Ik kon geen reclame maken, want uiteindelijk zou mijn doelgroep te weten komen dat Rheyna Wijsman een soort psychologe is. Dan a torie porie!

Na jarenlang hierover nagedacht te hebben, kwam ik in mei 2013 op een beter idee. Het leek mij beter om te voorkomen dat men suïcidaal gedrag gaat vertonen. Uit het idee vloeide voort de inspiratie voor het platform Equals Positivity ,met als doelgroep generatie Y. Generatie Y zijn zij die geboren zijn tussen 1982 en 2001. Muziek, goederen en technologie spelen tegenwoordig een grote rol in ons leven. Via Equals Positivity wil ik echter wel duidelijk maken dat dat niet je leven moet leiden. Vandaar de missie: Het onafhankelijk maken van de doelgroep middels ondernemerschap en baanbrekendheid in figuurlijke zin om zichzelf op te bouwen. Dit wordt verwezenlijkt door het interviewen van gemotiveerde jongeren en ondernemers die dichtbij de doelgroep staan en op deze manier een inspiratiebron kunnen zijn. Verder geef ik tips over het meenemen van wijsheden tijdens periodes in het buitenland. Het voorafgaande geschied online, maar offline verzorg ik ook motivational sessions over o.a. \\\'The power of your own mindset\\\'

Gezien dat mijn doelgroep voornamelijk uit het Caribische gebied komt, is de focus stiekem ook het op de kaart zetten van Suriname. De ‘gekke’ vragen die mij destijds gesteld werden in Nederland en nu aan mij gesteld worden in het Caribische gebied , wil ik verminderen. Dit doel leidt mij naar Apura Networks. Ik zal maandelijks een interview van een ondernemer, uit de rubriek Top Y Entrepreneurs, uit Suriname met u delen via dit netwerk platform. Zo blijft u op de hoogte van onze eigen doeners. 

En tot slot wil ik het team van Apura Networks een stevige overzeese brassa geven voor het goede werk dat zij verrichten. Ook weer voorbeeldfiguren die ik op Equals Positivity’s stoel kan plaatsen! Let’s bring Suriname to the world.

 

www.equalspositivity.com

 

Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like