Blogs Discover Projects Explore Crowd 🔍 👤 🌎

Other Blogs

Suriname 2050, where could we be?

🕔 Wednesday, 10 Feb 2016 om 00:04

5304

1

Een blik in de toekomst: mijn visie voor Suriname op de lange termijn (>2050)

Naast de goede gezondheidszorg en onderwijs zullen er in Suriname verscheidene ecosystemen zijn, waarbij alle gerelateerde sectoren zich blijvend duurzaam ontwikkelen en innoveren; (denk aan Sillicon Valley). Hierbij kan men denken aan ecosystemen voor outsourcing, multimedia, dienstverlening en toerisme. Wat Suriname zo sterk heeft gemaakt is het kunnen bundelen van de bevolking met haar diaspora, en de focus op ontwikkeling van het kennisniveau, cultuur en nationalisme decennia op decennia.

 

De visie van ApuraNetworks is om een bijdrage hieraan te leveren door de eerste stap te maken met het bundelen van haar bevolking op een mondiaal niveau. Vervolgens om een ecosysteem te creëren, waarbij er een stroom van mensen, informatie en hulpmiddelen op gang wordt gebracht om waarde te creëren voor haar mensen en voor Suriname.
ApuraNetworks wordt een netwerk organisatie die als beheerder van dit ecosysteem ook ervoor zorgt dat de flow van waarde creatie alsmaar groter wordt. Uiteindelijk zal dit een multiplier effect hebben op een versnelde ontwikkeling van de kernsectoren in Suriname (red. gezondheidzorg, onderwijs en dienstverlening).

Een concreet voorbeeld:
Apura.org is een online platform waar je terecht kunt voor het vinden van de juiste mensen om jou initiatief vorm te geven. Vervolgens bieden wij faciliteiten om deze initiatieven te realiseren, zoals goedkoop durfkapitaal, een uitgebreid netwerk aan professionals (Apura Community) en overige hulpmiddelen die nodig zijn. Los van de initiatieven uit de Apura Community, zal ApuraNetworks ook zelf (commerciële en non-profit) initiatieven realiseren, bijvoorbeeld: de Apura Academie (technische studies op WO & HBO niveau geleidt door Surinaamse professoren, hoogleraren en overige sprekers die internationaal erkend zijn).

 

Het in kaart brengen en bundelen van de Surinaamse diaspora zal niet op een conventionele manier bereikt kunnen worden (i.e. seminars, (online) registratie/database, overheidsinitiatieven). De slagingskans wordt groter wanneer dit op een onafhankelijke en ongedwongen manier gebeurd. De doelgroep dient geïnspireerd te worden tot het bundelen en - bovenal via bestaande Social Media en online faciliteiten - gemotiveerd worden. De inzet van online mogelijkheden en multimedia zullen daarom van essentieel belang zijn. Dit is het moment; de online communicatie mogelijkheden en hardware zijn nog nooit zo ver ontwikkeld en in overvloed geweest. De innovaties op dit gebied zullen alsmaar toenemen, versnellen en verbeteren. Denk hierbij aan tablets, smartphones en snelle mobiele netwerken zoals 4G.

 

Een andere trend is dat Suriname nu ook zelf stappen onderneemt en erkent dat haar mensen buiten het land ook deel uitmaken van haar bevolking (red. PSA wet).

Kortom, we hebben het momentum en het grote potentieel van ApuraNetworks is nu weer in zicht.

Become part of a bigger picture!

 

Mvg, Miguel (Dromer & Doener)


Comment
Elon ArnoldSnelle lening in minder dan 24 uur. We informeren het grote publiek dat we een lening aanbieden van € 2000 tot € 50 miljoen euro met een rentepercentage van 3%. gegarandeerd, getest en betrouwbaar, onmiddellijke beslissing van een directe geldschieter. Betaaldagleningen of leningen op afbetaling zonder harde kredietcontrole. Bezoek ons vandaag nog!
E-mail ( lendingcashexperts@gmail.com )
Like